Off

Tanya Goodin – Off

In mijn hand een boek met het formaat; de hoogte van mijn telefoon en iets breder, de dikte hetzelfde als mijn telefoon. Heel toepasselijk want het boek Off wat ik in mijn handen heb gaat over het continue bezig zijn met onze telefoon.

Off van Tanya Goodin is een boek voor het verbeteren van je leven met een digitale detox. Heb ik dat nodig? Niet in alle situaties maar ik merk dat het antwoord heel vaak ja zeker is. Elke keer wanneer ik mijn telefoon pak besteed ik uren aan niks doen op een schermpje. In die tijd had ik zo veel kunnen doen of bereiken. Vaak is het alleen maar even kijken of ik een melding heb en voor ik het weet zit ik zo een hele tijd met mijn telefoon in mijn hand.

Met tips hoopt Tanya je een zet te geven in de goede richting. Wat voor tips? Koop een wekker, maak een schermschema en unplugged zijn er een paar. Ze legt de tips uit waarvoor ze goed zijn en hoe je ze kan toepassen. Wat kun je het beste doen om te ontspannen en je scherm te mijden komt in Go with the flow aan bod. Tussen de tips die je daar krijgt zit een eye opener want wanneer zat ik echt diep in een boek zonder mijn telefoon op te pakken?

Hoe ga je om met triggers, kies voor analoog en maak weer contact zijn drie hoofdstukken die aanzetten tot verandering. Tot ontdekken, zelf ontplooiing en terug naar de tijd zonder mobiel.

Het boek is leuk geschreven, korte tips en trics met uitleg wat ons zo trekt en hoe we ons van onze digitale verslaving weg kunnen houden. Minder klikken, swippen, minder bezig zijn met de digitale wereld maar meer met de wereld die er is. De kat die je aandacht nodig heeft, de wolken die veranderen van vorm, het boek wat gelezen wil worden en de rust die je zelf nodig hebt.

Leuke en goede tips staan in Off, een momentje aan het water, een wandeling in het bos, kleuren meerdere keren per dag, schrijven met de hand, allemaal dingen die ik genoteerd heb di eik moet doen en bewust en off(line) ga doen. De foto’s met teksten in het boek zijn een mooie toevoeging in de vormgeving, je wilt naar buiten naar die plekken.

Ga naar buiten, ga Off en kijk, kijk echt en omschrijf wat je ziet!

Inspiratie en tips nodig om Off(line) te gaan? Voor € 9,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Lev