Tara Stiles - Powerfood, Yoga & Meditatie

Tara Stiles – Powerfood, Yoga & Meditatie

In het boek ‘Powerfood, yoga en meditatie,’  geschreven door Tara Stiles, staat de zoektocht naar de beste versie van jezelf centraal. Wat is de beste versie van mij. Welke eisen stel ik aan mezelf en wat kan ik van dit boek leren.

Tara Stiles is in dit boek openhartig over haar eigen leven. Waar het bij haar mis ging en wat ze hieraan gedaan heeft. Geen boek waar alleen maar verteld wordt hoe je dingen moet doen maar ook met eigen voorbeelden wordt verteld. Dit vind ik erg fijn omdat je zo beter het idee krijgt dat tips werken. In het boek heb ik geen dingen gelezen die ik nog niet wist. Wel werd ik door het lezen van het boek me bewust van een aantal punten. Wat wil ik, hoe wil ik dat en hoe ga ik dat proberen te bereiken. Hierbij zijn de tips uit het boek zeker handig.

Tara Stiles - Powerfood, Yoga & Meditatie
Is het dan alleen maar een zelf hulp boek? Nee zeker niet. Het boek bestaat uit diverse hoofdstukken maar voor je bij de recepten en yoga komt is er wel wat tekst aan vooraf. Het boek bestaat uit vier delen. De regels begrijpen, Ervan leren houden, Aan het werk en Alles bij elkaar.

De regels begrijpen
In de regels begrijpen gaat het over de regels die we leren, de gewoontes die er in de wereld zijn tot het stuk dat je aankomt bij je eigen regels maken. In dit deel verteld Tara over haar eigen verhaal, haar weg naar haar eigen regels.

Ervan leren houden
Deel 2 gaat over yoga, mediteren en je keuken. Tips om te leren houden van deze drie dingen. Je hoeft geen uren te gaan mediteren een paar minuten kan al heel ontspannen zijn. Voor je keuken staan er ook tips in voor de voorraad kast en at groenten zaden vetten eiwitten en noten voor je lichaam kunnen doen. Informatieve hoofdstukken met veel tips.

Powerfood-yoga-en-meditatie-2

Aan het werk
En dan mogen we wat gaan doen. In de vorige hoofdstukken moesten we ook al dingen doen maar dat was vooral nadenken nu moeten we echt aan de slag. het begint gelijk met 70 pagina’s met yoga oefeningen. Nu moet je ze niet allemaal in één keer gaan doen maar gewoon rustig af en toen een oefening proberen. Na alle oefeningen komt Tara bij de ademhaling. Misschien had beter dit hoofdstuk eerst gemoeten en dan de oefeningen maar goed je leert er wel weer van. Na alle oefeningen moeten we natuurlijk eten.vVan de sapjes heb ik er al een aantal gemaakt. Mijn favoriet is de Banango die je hierboven op de foto ziet. Het is amandelmelk met banaan en mango. Wat veel minder mijn ding is weet ik ook. Iets met bieten erin vind ik echt niet te drinken maar we hebben het geprobeerd. Daarnaast heb ik het bananenijs gemaakt. Wat zeker lekker was en nog gezond ook. Naast de sapjes staan er gerechten en lekkers in. Zo maakte ik snickerdoodles. Koekjes met oa suiker en kaneel. Je hebt er weinig voor nodig en dit is handig als je in het weekend niet meer naar de supermarkt kan maar wel alles in huis hebt om koekjes te maken.

Powerfood-yoga-en-meditatie-5

Er staan nog zat recepten in die ik een keer ga proberen zoals onderstaande wentelteefjes. Op deze manier heb ik ze nog nooit gemaakt maar het ziet er erg lekker uit en de bananen die je erbij moet gebruiken klinken goed.

Tara Stiles - Powerfood, Yoga & Meditatie

Alles bij elkaar
Tot slot is het tijd om een aantal dingen samen te voegen. Twee hoofdstukken voor een betere jij. Hoofdstuk 9 gaat om Zeven dagen om je stralende leven mee te beginnen en hoofdstuk 10 is een dertig dagen plan voor werkelijke transformatie. Voor elke dag is er een schema gemaakt met recepten uit het boek en oefeningen die je moet doen.

Tara Stiles – Powerfood, Yoga & Meditatie vind ik een fijn boek. Er staan lekkere recepten in, veel oefeningen om te doen en tips om rustiger en meer naar jezelf te luisteren. Vooral in het drukke bestaan wat steeds drukker wordt door alle invloeden van buiten af zoals media en dergelijke is het fijn om soms even stil te staan en niks. De zeven en dertig dagen plannen heb ik nog niet gedaan. Ik zou wel zoiets willen doen maar dan met andere recepten aangezien ik niet van alles uit het boek van bent. Vooral de rust en oefeningen tussendoor klinken voor mij fijn.

Ben je benieuwd naar dit boek?