strala

Tara Stiles – Strala Yoga

Word sterk, gefocust en idioot gelukkig. Dat zijn de woorden op de cover van Strala Yoga. Ja ik wil sterker worden, gefocust en zeker idioot gelukkig! Ik weet niet wat het is maar yoga vind ik fijn maar elke keer weer hou ik het niet vol, moet ik dus weer opnieuw beginnen. De yoga les in de sportschool vind ik te laat. Maar ik moet het gewoon doen want ik wil sterk, focus en idioot zijn.

Al meerdere boeken van Tara Stiles staan in mijn kast Powerfood, Yoga & Meditatie en het Tara Stiles Kookboek. Inspirerende boeken, met lekkere recepten, goede oefeningen maar ook verhalen. Verhalen van Tara Stiles zelf, hoe ze in het leven staat en hoe ze omgaat met de wereld en gebeurtenissen, hoe yoga haar daarbij helpt. Ik vind dit interessant om te lezen en me te laten inspireren om ook aan de slag te gaan met yoga en anders te denken.

Waar gaat Strala Yoga over?

Met ‘Strala Yoga’ belooft Tara Stiles je niet alleen een geweldige workout, maar het vermindert ook stress, geeft ruimte en laat de creativiteit stromen! ‘Strala Yoga’ gaat niet om de juiste poses, maar om ieders specifieke lichaam en mogelijkheden, je gevoel is leidend in de uitvoering van de verschillende yogaoefeningen. De yogastijl Strala Yoga verspreidt zich momenteel als een lopend vuurtje over de wereld – van New York tot Barcelona tot Singapore. Tara Stiles focust op de kracht van een combinatie van beweging en intuïtie en laat je het belang zien van makkelijk bewegen en ruimte creëren in je leven en je hoofd. ‘Strala Yoga’ heeft veel duidelijke, full color foto’s van de verschillende yoga poses.

Stralalessen focussen op bewegen zodat jij je er lekker bij voelt en niet op het uitvoeren van bepaalde houdingen. De makkelijkste meditatie oefening  is een hele fijne en die heeft tara van Mallika Chopra de dochter van Deepak Chopra geleerd. De oefening is heel makkelijk en fijn want je komt even terug bij de basis. Lekker zitten, diep ademhalen, armen in de lucht handpalmen tegen elkaar en je handen naar je hart brengen rust en herhaal. Een oefening die je meerdere keren op een dag even kan doen om tot rust te komen.

Het boek begint met het verhaal hoe Tara Stiles yoga ontdekte. Hoe ze vroeger met rust omging en hoe ze daar in haar hele leven mee om is gegaan en in haar eigen lessen. Daarnaast is ze erg gefocust op doen waar je jezelf lekker bij voelt. Strala gaat over rust, natuurlijke bewegingen en de bewegingen worden gevoed door de ademhaling en bieden ruimte voor lichaam en geest om uitdagingen aan te gaan zonder al te veel stress.

Het boek bestaat uit drie delen.

Deel 1 Gemakkelijk bewegen. In deel één maak je kennis met Strala, de filosofie ervan en de weg van Tara die ze aflegde hiernaartoe. Terwijl je leest komen er oefeningen, experimentjes voorbij die ze vraagt om uit te voeren. Zelfs alles aanspannen en rondlopen, ervaren hoe dat voelt en dan alles losgooien en nog een keer rondlopen. Je leest over ademhaling en gaat oefeningen daarmee doen. Na met je ademhaling bezig te zijn geweest ga je voelen nog een onderdeel van de strala filosofie en dan mag je weer aan de slag.

Deel 2 Stralen door bewegen. De titel zegt het al, dit deel ga je aan de slag. Je kan aan de slag met energie, relax, basics, kern, zacht of yoga met een doel. Allemaal oefeningen door middel van foto’s en tekst uitgelegd hoe je ze moet doen en wat het voor je kan betekenen

Deel 3 Dagelijkse programma’s. Hier vind je twee programma’s Een zeven dagen en een dertig dagen programma. Een programma om Strala in je leven te brengen.

Wat vind ik van dit boek?

Strala Yoga is denk ik de beste van de drie boeken die ik heb van Tara. Alleen het lezen van het boek geeft al een hele rust want je gaat vanzelf aan de start. De oefening vind je hart die ik hierboven al beschreven heb is een hele simpele maar hele fijne oefening en is echt de basis van het begin en het einde en een makkelijke eerste stap om mee te beginnen. Er staan oefeningen in die voor nu nog veel te moeilijk zijn maar ik doe het gedeelte wat kan en goed voelt wat ook aangeraden wordt.

Wil jij meer weten over yoga maar weet je niet hoe te beginnen. Strala is een fijne stijl en fijn om te doen. Wordt ik echt sterk, gefocust en idioot gelukkig? Geen idee want dat wordt je natuurlijk niet binnen een dag, een week of een maand daar heb je veel meer tijd voor nodig. Zelf ga ik deze week beginnen met het zeven dagen programma. Eens kijken of ik het een onderdeel kan maken van mijn dag en hoe ik dat vind.

Dit boek gaat over hoe je rust vindt voor je body maar ook je mind. Koop dit boek voor € 22,50  bij bol.com kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.Het kost jouw niks meer maar zorgt wel dat ik meer boeken kan recenseren.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Kosmos

Bewaren