vlucht

Terri Blackstock – Op de vlucht

Waarom verdwijn je als je een moord niet gepleegd hebt? Waarom help je anderen terwijl je zelf in de problemen zit? Waarom vlucht Casey en wil ze anderen zo graag helpen. Ik las op de vlucht en deel vandaag met jullie wat ik van dit boek van Terri Blackstock vond.

In ‘Op de vlucht’ van Terri Blackstock worden op een plaats delict DNA-sporen gevonden. Maar de grote vraag is: zijn die wel van de moordenaar? Iedereen denkt dat Casey Cox schuldig is aan moord, haar DNA op het plaats delict is het bewijs. Het heeft geen zin om uitleg te geven aan de politie, ze weet zeker dat die haar toch niet zal geloven. Zo snel mogelijk vluchten is de enige optie, voordat ze opgepakt wordt. Maar wat is er echt gebeurd? Die vraag achtervolgt Dylan Roberts, die ingehuurd wordt om Casey te vinden. De details van de moordzaak blijven vaag en Casey past niet in het profiel van een moordenaar. Maar waarom is ze gevlucht als ze onschuldig is?

vlucht

Wat vond ik van Op de vlucht?

Een nieuwe serie heeft me te pakken. Op de vlucht is namelijk deel één in een nieuwe serie van schrijfster Terri Blackstock. Het eerste deel in een serie en dan gelijk beginnen met “Er zit bloed onder mijn schoenen” Een lekker begin. Er is op pagina één al een moord gepleegd, je komt dus direct in het verhaal binnen en daar hou ik van. Hoe de moord is gepleegd daar heb je geen idee van. Vanaf dit punt leer je de personen kennen en kom je dus gelijk in het verhaal terecht waar Casey beschuldigd wordt van moord maar zelf zegt ze dat ze het niet gedaan heeft.

De belangrijkste persoon in het boek is Casey. Casey wordt verdacht van moord en gaat op de vlucht. Het is spannend te lezen hoe ze vlucht en welke stappen ze neemt. Naast Casey is er nog een belangrijk persoon genaamd Dylan. Dylan is de persoon die is ingehuurd om Casey te zoeken en over te leveren aan de politie. Dylan doet meer dan hem gevraagd wordt en daarom gaat hij goed nadenken over de zaak en over de verdachte Casey.

vlucht

Het boek lees je vanuit Casey en Dylan, het zijn korte hoofdstukken en boven elk hoofdstuk staat vanuit welk persoon je leest. De schrijfstijl is prettig, het onderwerp wordt goed beschreven en hoe Casey vlucht en de tussen stops en handelingen die ze doet worden goed uitgebreid beschreven. Op deze manier kom je echt in het verhaal en kom je ook meer te weten over Casey. De spanning wordt goed opgebouwd, het is niet vanaf het begin heel erg spannend en dat hoeft ook niet. Hoe verder ik kom hoe minder ik mijn boek weg wil leggen. Uiteindelijk blijf ik met vragen achter en kan ik niet wachten tot het volgende deel verschijnt.

Dus ben je nog op zoek naar een spannende nieuwe serie dan raad ik je zeker dit boek aan.

Koop bij bol.com

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Voorhoeve