terug

Terug in een ritme komen

Vorige week verscheen de eerste update op de blog. Gevolgd door twee recensies en mijn creatieve bezigheid. Gewoon lekker aan het schrijven over de dingen die ik beleeft heb, gemaakt heb en gelezen heb. Lichamelijk voel ik me elke dag een stukje beter worden. Ik hoest veel minder en mijn energie komt langzaam terug. Rustig houden dat doe ik nog wel want ik merk zeker dat ik nog niet helemaal terug ben. Vaak heeft dat wel even nodig en dit keer luister ik daar redelijk goed naar. 

Redelijk goed omdat ik heel de tijd dat ik niet lekker ben gewoon gewerkt heb. Zelfs met verhoging ging ik naar mijn werk. De voornaamste reden was dat ik geen zin had om heel de dag vanuit huis iedereen aan te sturen en af te vragen of alles ging lukken. Dan kon ik beter zelf aanwezig zijn en daar mijn rust pakken tussendoor. Ik ben nog bij een super gaaf feest geweest op een boot die door Rotterdam en de havens voer. Ondanks dat ik hier een paar dagen van moest bijkomen had ik het niet willen missen. Check alleen al het uitzicht wat we onderweg hadden op de stad.

Elke dag wandelen

Nee ik voelde me zondag 20 maart nog niet top maar die dag begon ik wel met mijn voornemen om weer het bewegen op te pakken. Ziek zijn vind ik niks. Hoe mijn lichaam dan aanvoelt dat is zo naar, ik wil weer zijn als ervoor. Ik ga weer bewegen maar dan wel rustig aan opbouwen. Niet gelijk alles willen en denken dat alles kan. Zondag wandelde ik in de middag 1 km gewoon om even buiten te zijn en te bewegen. Elke werkdag die volgde ging ik voor ik in de auto stapte 1 km wandelen. Het mooie is dat ik elke dag merk dat het beter gaat om te bewegen. Gelukkig is het mooi weer en stap ik daardoor wel makkelijk nog even een rondje weg. Elke dag heb ik 1 km gewandeld en daar ben ik toch best een beetje trots op dat het weer kan.

Tijd voor de volgende stap vond ik zaterdag. Het wandelen door het Kralingse bos was niet gemakkelijk mijn benen voelden zwaar maar toch voelde ik me fitter. Ik zag de ene na de andere persoon sporten, lekker buiten actief zijn. Dat wilde ik ook. Ik wil weer lekker bewegen. Dus ik ben zondagochtend naar buiten gegaan en ben gaan hardlopen. Gewoon wandelen en toen 5 minuten hardlopen en de rest wandelen. Ik wil weer lekker 5 km kunnen hardlopen en dan door naar 10 km om zo lekker door de omgeving te kunnen hobbelen. Voor de hele week heb ik een planning gemaakt met welke workout ik per dag ga doen. Weer lekker bewegen!

Weer leven in de blog

In de blog ben ik weer echt leven aan het blazen. Het voelt heerlijk om weer met mijn vingers over de toetsen van mijn laptop te laten gaan. De woorden te vormen op mijn scherm. De foto’s erbij zoeken die erbij passen en te delen wat ik leuk vind. Heb ik een oud boek gelezen zoals Jennifer gilt dan deel ik gewoon wat ik ervan vind. Binnenkort komt er nog meer leuks online zoals mijn kringloop vondsten, mooie nieuwe Bullet Journals en meer.

Thuis

Thuis moeten we ook weer terug in een ritme komen maar dan met het avondeten. Wanneer je beiden ziek bent geweest heb je daar gewoon weinig zin en energie voor. Vaak was het brood, soep of frituur. Niet spannend en niet goed maar we hadden gegeten en ik vond het best. Toch gaan we weer proberen de draad op te pakken met goed eten. Verder moeten we opruimen en verplaatsen want ze gaan wat dingen aan ons huis aanpassen. Een hekel aan opruimen en dingen uitzoeken maar het moet wel. Dus elke dag probeer ik een beetje op te ruimen na het werk. Hierdoor gaat het elke dag een beetje opgeruimder worden en kunnen de grote dingen verplaatst worden.

Deze week ga ik dus meer bewegen om terug in mijn ritme te komen, me hopelijk elke dag weer wat beter voelen en lekker in een boek kruipen. Welk boek dat weet ik nu nog niet maar als je me instagram in de gaten houd kom je daar waarschijnlijk wel snel achter.