Terugblik op drie keer de Zandvoort Circuit Run en de voorbereiding op vandaag

Terugblik op drie keer de Zandvoort Circuit Run en de voorbereiding op vandaag

Voor het vierde jaar sta ik vandaag aan de start van de Zandvoort Circuit Run. Drie keer eerder liep ik al over het circuit en ik wil het blijven doen want wat is dat gaaf om te doen. Vandaag blik ik terug op de drie eerdere edities maar kijk ik ook vooruit op wat ik vandaag ga doen.

Als iemand me vraagt welke wedstrijd moet ik lopen? Welke wedstrijd is leuk? Wat was je leukste wedstrijd? Welke wedstrijd zou je zo weer lopen? Dan komt bij elke vraag zeker Zandvoort in de top 5. Het ligt aan de dag hoe hoog hij staat maar altijd in de top 5. Elk jaar heb ik zo genoten van de Zandvoort Circuit Run en nee de omstandigheden waren niet perfect want zeiknat tot de onderste laag is echt niet ideaal maar het is er gewoon erg leuk en een top parcours.

In 2015 stond ik voor het eerst aan de start van de 12 km en kort samengevat; Geniet en kijk hoe het gaat was het enige wat ik kon denken. Genieten deed ik enorm. Elke bocht, alle bordjes die ik zag, normaal bestemd voor auto’s nu voor ons. Gabriella zoefde ons voorbij maar niet voordat we een foto konden maken. Langzaam werd ik natter en natter. Plats! Ja hoor, mijn schoenen waren na 4 km ook helemaal doorweekt. Voor het eerst hardlopen over het strand. Rennen, maar dan opzij. Het water kwam opeens onze kant op. Maar man wat was ook dit genieten. Het wilde water was prachtig. We hadden tegenwind maar ik genoot. Zeiknat maar zo gelukkig kwam ik over de finish.

Runner's World Zandvoort Circuit Run

In 2016 werd het een korter rondje namelijk 5 km. Dit is alleen het circuit en geen strand. 5 km maar zo genoten: Er zit zo’n ontzettende glimlach op mijn gezicht en ik versnel weer. Het zijn nog maar twee kilometers en dan zit het erop en hoe mijn hoofd het berekend kom ik dik onder de 35 minuten. Zou ik het volhouden deze laatste kilometers? Wanneer ik zie dat ik het 4 km punt heb bereikt mag ik van mezelf nog wat gas bij doen.

In 2017 was het weer tijd om het zand te voelen. Het was zo waar een warme dag, geen druppel regen. Rianne staat net na de 11 km yes! Even seinen hoe het gaat en gas erop voor de laatste kilometer. De muziek die hoor ik niet heel goed want de speakers knallen door de lucht van de organisatie maar dat is ook wel lekker. In deze laatste kilometer vervloek ik nog even een stuk. Ik was de grindbak vergeten. Waarom moeten we door dit stomme rot stuk. Echt niet lekker en toch wel weer leuk. Een viaduct door en dan zijn de laatste meters er. Gas er nog op

Vandaag, 2018 een afstand die ik nog niet gelopen heb tijdens de Zandvoort Circuit Run. Ik ga vandaag de Halve marathon lopen. Twee weken na de CPC is mijn volgende halve marathon. Voor vandaag geen tijd in mijn hoofd want 7 km strand en een aardig stuk duinen daar ga ik geen tijd voor uitrekenen. Was dit gepland om te doen? Niet echt. Mijn neefje gaf ik aan dat dit een leuke run was en die wilde hij wel doen als ik mee deed. Dus vandaag stapt mijn neefje bij mij in de auto en gaan we naar Zandvoort. Daar is mijn oom al die de 12 km zal lopen. Of ik er klaar voor ben om weer een halve marathon te lopen heb ik geen idee van. De afstand kan ik en de zin is er. Vorig jaar was ik al heel benieuwd naar deze afstand en nu ga ik hem lopen, ik ga de uitdaging aan.

Voor het eerst dit jaar mijn naam op het startnummer en geen Runners World of Odlo. Eerdere jaren liep ik ze gesponsord maar dit jaar waren mijn neefje en ik zo enthousiast dat ik niet heb gewacht op een startnummer en dat vind ik wel heel gaaf dat mijn naam dit keer op mijn startnummer staat. Wel heel jammer dat ik niet deel kan nemen aan team Anita die de 12 km lopen als groep. Had heel gezellig geweest maar die halve lijkt me echt ook een hele ervaring. Hou Instagram in de gaten voor updates.

Ben jij in Zandvoort aanwezig?