terugblik

Terugblik op het jaar 2016

Een dag, een week, een maand, de tijd vliegt voorbij. Soms te langzaam maar meestal te snel. 2016 is voorbij gevlogen. Wanneer ik terugblik heb ik veel gedaan maar ook dingen niet vanwege de afstand, de kosten of vergeten dat ik het wilde. Tijd is ook een belangrijk punt want tijd hebben we nooit genoeg.

Mijn moeder zegt wel eens tegen me “Jij probeert vier dagen in twee dagen weekend te stoppen.”Daar heeft ze gelijk in en het liefst had ik vier dagen weekend en dan zou ik er zes dagen in proberen te stoppen. Helaas het is anders. Het jaar is voorbij. We hebben gelachen, gehuild, gebaald, genoten, geluierd, gehaast, alles is gedaan en daarom een terugblik op het jaar 2016.

Januari

In januari had ik een super leuke High tea met schrijfster Chinouk Thijssen. Allemaal lekkers op tafel en een hoop geklets over boeken. Ik besloot in januari Rianne haar gang te laten gaan met verf en mijn haar en als resultaat een ombre look.

Februari

Hoog op de to do list stond eten bij Ter Marsch en dat hebben we op ons 10-jarig jubileum gedaan. 10 jaar samen gevierd zoals we zijn. Lekker aan een barretje met een hamburger in onze bakkes. Geen chique diner maar lekker samen en daarna bankhangen.

Maart

De verjaardag van onze opa. Voor de laatste keer weten we nu. Wat ben ik blijk dat we die avond mooie foto’s hebben gemaakt. Niet perfect maar zoals we waren bij opa. In maart was ik weer te vinden op het Circuit van Zandvoort. Dit keer 5 km in team Odlo, super gezellig en een toprun. Een week later met heel JKR in Rotterdam hardlopen en kletsen. In beiden zijn we heel goed. Als afsluiter de Garage Run met de Rotterdam Running Crew.

April

Tijd voor vrijwilligerswerk bij de Rotterdam marathon op zaterdag. Super leuk om te doen. Daarna expo tijd en sleepover met Nicole bij Rianne want de volgende dag mochten wij voor de kwart marathon waar Nicole me even door de stad heen sjeeste, heerlijk!Toen was het tijd voor een operatie. Iets weghalen wat me al jaren belemmerde in mijn arm. Super spannend maar zo blij het gedaan te hebben want hierdoor geen pijn meer. Nieuw start en ook gelijk de schaar in het haar even lekker kor.

Mei

Jaren willen we het al en nu hebben we het gedaan. Rianne en ik zijn op city trip geweest naar Parijs. Dit was zo ontzettend tof. Mijn eerste babyshower had ik dit jaar en wat was het tof om Eveline te verrassen. In mei deed ik mezelf een startnummer cadeau voor de Feyenoord Foundation Funrun want de operatie was geslaagd en ik kon weer actief bezig zijn. Met mijn vader had ik een uitje naar de fotofair in Beekse Bergen, een leuke en leerzame dag.

Juni

In juni mocht ik deelnemen aan de ZUidasrun. Een kleine run maar zo leuk, echt gezellig. Helaas rotweer maar top gelopen. Nog meer hardlopen maar dan met de Rotterdam Running Crew door her Sparta stadion, Spangen en Delfshaven. Warm, heel warm maar weer een gezellige run en op mooie plekjes geweest. Met mijn moeder heb ik zitten janken in de bioscoop bij Me before you, wat een topfilm. Mijn verjaardag vierde ik in de Coca Cola fabriek, als een kind zo blij wat was dat leuk. De maand sloot ik af in Amsterdam bij Run2day voor Runnersworld met presentatie van producten en hardlopen.

Juli

Voor het eerst ging ik met Rianne naar de Dordse boekenmarktdie echt heel tof en groot is. Was het alweer tijd voor een run met de Rotterdam running crew nu door Diergaarde Blijdorp. Samen met Alyssa heb ik genoten van dit rondje hardlopen. Met Rianne ben ik naar Finding Dory geweest op het beach pathe. Heel leuk om op deze manier een film te kijken. In juli heb ik mijn kleine nieuwe vriend ontmoet. De kleine van Eveline is so cute! Wat vind ik het jammer dat we zo ver van elkaar vandaan wonen nu nog meer dan eerst. In Nederland werd het zo warm dat Rianne en ik in haar tuin een zwembad neerzette en erin doken tot het te koud werd. We aten zelfs in het bad. Er was nog een ritje richting Eindhoven maar dit keer voor een crew meeting, workout en food. Deze maand sloten mijn vriend en ik af met een bezoekje aan de bios voor Jason Bourne.

Augustus

 

Een warme zoomeravond in Blijdorp met mijn ouders en zus was top. We beleefden nog een leuke gezellige avond maar dan bij de Ronde van West waar ik een hele snelle 5 km wedstrijd liep, namelijk onder de 30 min! Ben ik met Rianne VIP naar Culinesse geweest. Een leuke gezellige avond met lekker eten en goede muziek van Dik hout speelde die avond. Deze maand sloot ik af in Amsterdam bij A.W.Bruna op het bloggersevent. Met schrijvers, hapjes en het team van A.W. Bruna hebben we een gezellige avond gehad.

September

 

Wat keek ik uit naar deze maand. Helaas begon hier de elende maar heb ik ook nog mooie dingen beleefd. Fotojam met papa in Rotterdam, een strandwandeling met de liefste, Rotterdamsekost, de zware dam tot damloop. En toen was het over drie klappen, rondspinnen en toen stonden we stil in Zaandam midden op de weg. Aangereden, auto totalloss, een zaak die nu drie maanden later nog steeds loopt bij de politie, geen geld uitgekeerd, geen automeer, Rianne die rug en nekklachten heeft en mijn vriend een gecompliceerde breuk aan zijn vinger met weinig kans op volledig herstel. Drie maanden verder en dik 20 ziekenhuis bezoeken er al opzitten. De rest van mijn vakantie sucks. Wel ontzettend blij dat we Rianne haar 35e verjaardag kunnen vieren. Ik bezocht de kunsthal, ging lunchen en naar de dierentuin met mama en haalde mijn nieuwe auto. We lieten ons boek van Gijp signeren en genoten we toch weer van de kleine dingen.

Oktober

 

Oktober begon gezellig en nat met een testrun met Zélia. Op 4 oktober kreeg ik nieuws te horen wat ik nog lang niet wilde horen. Mijn opa is er niet meer, gegaan zoals hij wilde maar voor ons altijd te vroeg. Mijn lieve opa, nooit meer samen en nooit meer zal ik me een klein meisje voelen. Het verdriet is ontzettend groot, deze dagen zijn zwaar maar ook mooi wat ik allemaal heb gedaan. Opa zijn laatste kaart heb ik mogen maken, iets wat ik weet dat hij heel fijn zou vinden, de kaartjes voor aan de bloemen en de foto’s in het rouwcentrum dat was mijn foto van opa. Het afscheid was moeilijk de laatste dag, ik las een brief voor aan opa en vertelde dat ik de volgende dag de halve marathon zou lopen voor hem. Die halve marathon in Eindhoven was zwaar en beladen door het verdriet. Het hardlopen ging goed maar de emotie 21 km lang. PR, dik en vet maar niet de normale vreugde wat logisch is. De steun onderweg was zo lief! Eveline met haar vriend en zoon, van het team van JKR, mensen onderweg de de grootste: Ri. Alle steun was zo fijn. Een week later had ik een event bij #workmode met Josianne. Een leuke en leerzame ochtend met een goed ontbijt. De rest van de maand was zwaar. Het huis van opa leegruimen was niet makkelijk maar daarbij kwamen ook mooie herinneringen. Nog een verlies, mijn nichtje overleed, geen afscheid door die stomme oceaan ertussen, zo onwerkelijk 26 en er niet meer zijn. Mama en ik sloten de maand af in de bioscoop in gouda bij Girl on the train.

November

 

Rustig aan, kleine geluksmomenten, hardlopen, bakken, werken en opeens een wedstrijd. De zevenheuvelenloop en daar aan het einde was de ontlading die ik nodig had. Happy stuiterballetje wat was het tof. We vierden de ver verjaardag van mama en een paar dagen later werd papa geopereerd aan zijn hernia. Mama en ik zaten de hele dag in het ziekenhuis en dat was geen straf wij hadden twee heerlijke stoelen die we eigenlijk willen meenemen.

December

 

De laatste maand van het jaar begin ik ziek. Het komt nooit uit maar met de Bruggenloop voor de deur helemaal niet. Maar ik ben optijd herstelt en dender door Rotterdam met Nicole. Verder veel werken, in huis rommelen en dan zitten we weer in het ziekenhuis met papa. Totaal niet gepland dit keer wat zondag nacht wordt hij met de ambulance naar het ziekenhuis gereden, +40 koorts en bijwerkingen van de operatie niet goed. Op een donderdag mag hij gelukkig weer naar huis maar hij moet wel goed rusten. Gelukkig wel voor de kerst thuis alleen met kerst alsnog niet compleet doordat Rianne ziek is. Een rare kerst dit jaar maar typisch passend bij de laatste maanden van het jaar. De laatste dagen lees ik veel bij de kerstboom, heb ik gewerkt en probeer ik lekker rustig het jaar uit te gaan.

2016 Rollercoaster jaar, we nemen een aantal dingen mee naar het nieuwe jaar maar hopen sommige dingen dan snel af te kunnen sluiten. Verder kunnen gaan en herstellen. Met deze Terugblik aan het einde van het jaar sluit ik het jaar af. Wat wij gaan doen vanavond weten we nog niet wanneer ik dit schrijf. Misschien bij vrienden en anders samen thuis. Één ding is zeker samen met mijn vriend stap ik weer het nieuwe jaar in met geen ander wil ik dit allemaal delen. De mooie en minder mooie momenten samen zijn we er voor elkaar.

Bewaren

Bewaren