Terugblikken op 2013

Terugblikken op 2013

Elk jaar lijkt wel sneller voorbij te gaan en ook zo dit jaar. 2013 was een druk, leuk en gezond jaar, natuurlijk waren er ook minder leuke momenten maar we blikken graag terug op de leuke momenten en vergeten de keren dat de ruitenwisser van de auto kapotsloeg tijdens een enorme regen bui, het boordje van de tandarts die in mijn kies blijft zitten, de minder prettige werkdagen en de runs die niet zo lekker gingen.

2013 was een super mooi jaar, een jaar waarin ik me voornam om gezond te worden, blijven en eens een jaar niet ziek te worden (behalve een keer van iets verkeerd eten dan). Ik moet zeggen het is gelukt, geen zieke dagen en ik voel me lekker wel mede dankzij het vele sporten want dat helpt me gezond te blijven. Van de week hebben jullie al kunnen lezen hoe mijn hardloopjaar ging, hoe het ging met mijn fotografie en met het lezen van boeken. Vandaag blik ik terug op andere momenten en kijk ik terug op het lijstje wat ik begin van het jaar schreef.

Een stukje van wat ik begin van het jaar schreef: Verder zou ik op fotografie gebied in de diergaarde Blijdorp een workshop van Rob Doolaard willen bijwonen. Altijd handig en leuk om met een top fotograaf mee te lopen, vragen te kunnen stellen en tips op te schrijven.

Naar de Grafische vakbeurs, het boekenfestijn, fantastic gymnastics NK, China Light Rotterdam, een andere grote stad bezoeken, naar minimaal één dag van manuscripta. Ga ik zeker naar het concert van Pink samen met mijn zus en ga ik gewoon verder met genieten, fotograferen, lezen, leren, creatief zijn, hardlopen en bloggen.

In de diergaarde ben ik een aantal keren geweest maar heb ik nog geen workshop gevolgd dit ook omdat ik al een aantal fotografie lezingen heb bijgewoond bij Kamera Express en veel zelf thuis aan het kijken en leren was. Ik ga het zeker niet vergeten om een keer te doen maar er zijn zoveel leuke dingen.

Terugblikken op 2013

Veel van de bovenstaande evenementen heb ik over geslagen maar natuurlijk niet het boekenfestijn in Rotterdam en het concert van Pink. Sinds een paar weken geleden kan ik thuis ook lekker terug kijken naar het concert van Pink en ja dan lijkt het weer of ik er sta, ik geniet dan weer intens en als het aan mij ligt mag ze zo weer komen.

We hebben weer een grote stad bezocht en dit maal was het zeven dagen Rome, zeven dagen genieten, relaxen, kijken, lopen, hardlopen, wat een prachtige stad is Rome. Een stad om zeker een keer naar terug te gaan.

2013 heeft twee enorm mooie momenten die ik zo voor me kan halen als de dag van gisteren terwijl ze toch alweer in maart plaats vonden. Opa werd 80 en ik gaf hem namens ons allemaal een canvas met al zijn kinderen en kleinkinderen erop. Het trotse hoofd zal ik nooit vergeten, het werk wat erin heeft gezeten stelt niks voor als je dat ervoor terug krijgt. Twee weken later was ik weer bij Opa. Samen met mijn moeder, vader en vriend ben ik naar Opa gegaan en heb ik hem een boek gegeven met alle photoshoots erin. Per gezin een pagina maar ook foto’s van zijn verjaardag met al zijn aanwezige familie en vrienden erin. Deze twee dagen hoop ik nooit te vergeten.

De laatste zeven dingen die ik begin van het jaar schreef heb ik zeker gedaan want genieten, fotograferen, lezen, leren, creatief zijn, hardlopen en bloggen hoort bij mijn leven dat ben ik. Naast al deze leuke dingen heb ik ook nieuwe vriendschappen gemaakt, sommige niet echt naast de deur, waarom liggen Eindhoven en Rotterdam zo ver uit elkaar? Eindhoven kent namelijk twee hele leuke en toffe meiden, gelukkig bestaat er facebook, twitter, instagram en whatsapp. Een andere vriendschap is bij mij om de hoek door de les Body Balance ontstaan.

Wat is jullie mooiste moment om op terug te kijken van het afgelopen jaar?