Tetris

Tetris Puzzelboek

Op mijn telefoon speel ik Block Puzzle het lijkt een beetje op Tetris van vroeger maar de rijen gaan niet naar beneden als je een rij weg speelt. Alleen maar online een game spelen is wel leuk maar ik ben ook graag offline. Gelukkig heb je dan puzzelboeken en laat daar nu een Tetris puzzelboek zijn.

Vroeger had ik een grijze simpele gamecomputer waar batterijen ingingen en die ik elke keer helemaal leeg speelde. Wat was ik gek op die game. Hoe simpel is het een aantal blokjes die je op een manier moet leggen waardoor je de puzzel oplost. Toch is het niet zo simpel want even niet opletten en het is Game over. Je hersenen zet je aan het werk en gaan kraken bij dit puzzelboek. Voor we aan de puzzels beginnen even wat uitleg over wat Tetris is en dat is wel leuk om te lezen.

In het Tetris Puzzelboek bevinden zich 100 puzzels gebaseerd op het iconische spel. De puzzels zijn ontworpen met de Tetrimino-vormen en ik heb zeker al mijn hersenen moeten laten kraken. Het niveau van de puzzels gaat omhoog hoe verder je in het puzzelboek komt. Een aanrader is zeker om bij de eerste puzzel te beginnen. Je hebt absoluut de Tetris vaardigheden nodig om de puzzels in elkaar te leggen. Het is zeker geen minuten werk om een puzzel op te lossen. In het begin zal je dit wel denken maar je komt er al gauw achter dat het echt wel even denken is.

Tetris

In totaal zijn er zes verschillende soorten puzzels die elke keer terug keren. Elke zelfde soort puzzel heeft dezelfde kleur pagina gekregen. Op deze manier kan je herkennen welke soort puzzel je krijgt. Boven elke game staa er wat je moet doen en de Tetrimino vormen die je moet gebruiken staan ernaast afgebeeld. Met een potlood en een gum ga je aan de slag om de puzzels op te lossen.

Tetris

Achterin staan alle oplossingen. Kom je er een keer niet uit dan kan je natuurlijk even spieken of een ander laten kijken of je goed bezig bent of een hint geven.

Wil jij ook lekker puzzelen en je hersens laten kraken? Dit boek is voor €12,99 te koop bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus

Bewaren