Kort en klein

The Feelgood Five – Kort en Klein

The feelgood five is een schrijverscollectief bestaande uit vijf Nederlandse feelgoodauteurs. De auteurs zijn: Lisette Jonkman, Gillian King, Susan Muskee, Vanessa Thuyns en Marijke Vos. Ik kreeg Kort en klein bij de boeksignering van Lisette Jonkman. Verrast en enthousiast was ik toen ik dit kort verhaal kreeg. 

Op de achterkant van Kort en Klein staat:

Sam is razend op haar vreemdgaande ex. Om al haar woede er eens goed uit te rammen, neemt haar beste vriendin haar als verrassing mee naar een sloophal, waar ze met haar eigen ‘weapon of choice’ elk object binnen handbereik een kopje kleiner mag maken. Eenmaal daar blijken ze zich in een nogal bont gezelschap te bevinden, met een relatietherapeut, een literair agent, twee advocaten, een stel corpsballen en een voltallig vrijgezellenfeest. O, en Marcus, de wel érg aantrekkelijke eigenaar van de sloophal… Maar goed, Sam is hier om iets kapot te maken, niet om iets nieuws op te bouwen. Toch?

kort en klein

Kort en Klein is een klein boekje van 45 pagina’s waar ik doorheen vloog. Het is een leuk verhaal wat je met een lach leest. Aan het einde maak je kennis met de auteurs en een deel van hun boeken. Met Gillian King en Lisette Jonkman ben ik bekend Marijke Vos stond al op mijn verlanglijstje en nu komen daar Susan Muskee en Vanessa Thuyns bij. Het verhaal heeft leuke kleine illustraties erbij en maakt me eigenlijk wel nieuwsgierig wat ze samen nog meer zouden kunnen schrijven. Een boek met allemaal één persoon voor hun rekening lijkt me ook wel heel tof.

Kleine note; Het schijnt zo te zijn dat personages uit hun eigen boeken voorbij komen. Dit kan ik dus niet helemaal weten aangezien ik niet alle boeken heb gelezen van iedereen maar wel leuk om te weten dus wat ik net schrijf is al een beetje zo denk ik dan.