first

The first blank page

31 december 2019, het is de laatste dag van het jaar. Morgen start een nieuw jaar, het jaar tweeduizend twintig. Elke dag is een nieuw begin maar het begin van een nieuw jaar dat voelt echt als een nieuw begin. The first blank page.

Aan het begin van een nieuw jaar halen we een nieuwe agenda, pakken we een nieuwe planner, een notitieboek die helemaal vers en ongeschreven is. Het voelt als een nieuw begin. Zorg ervoor dat je met een fijn gevoel het nieuwe jaar begint

first

In het begin – terwijl je probeert de eerste woorden op de lege pagina’s te schrijven – is het gemakkelijk om het gevoel te hebben dat elk woord dat je schrijft perfect moet zijn. Ik had het altijd met de eerste woorden in mijn agenda. Het was mijn eigen naam die ik er moest invullen. Toch mocht dit niet fout gaan. Je wilt sterk/mooi beginnen. Zet niet zoveel druk op jezelf. Je kan niet gelijk goed beginnen als je naar een doel toe werkt.

Weet dat 1 januari speciaal voelt maar als je pas echt kan beginnen op 20 februari begin gewoon dan want elke dag is er een nieuwe pagina die je kan vullen. Elke minuut, elk uur is er weer een nieuwe kans om aan iets te starten dus wacht niet altijd tot het begin van het nieuwe jaar. Maak een apart hoofdstuk als je begint op een ander tijdstip het past allemaal in het boek van tweeduizend twintig.

Begin klein, met een haalbaar doel en werk daarvandaan verder.