blogervaringen

The Friday Five; 5 leukste blogervaringen

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: 5 leukste blogervaringen.

The Friday Five ontbreekt hier af en toe. Gebrek aan tijd, foto’s of aan het onderwerp om iets te schrijven. Toch zal ik met The Friday Five mee blijven doen wanneer het onderwerp past en de foto’s gemaakt kunnen worden.

Het onderwerp van vandaag is de 5 leukste blogervaringen. Daar schoot gelijk één ervaring als sky high door mijn hoofd. Ik zal de kans die ik kreeg een aantal jaar geleden nooit meer vergeten.

Interview met Sophie Jackson

In 2017 kreeg ik een mail van Uitgeverij Zomer & Keuning. Sophie Jackson kwam naar Amsterdam en er waren plekken om haar te interviewen. Ik meldde me aan. Ging die dag vroeg op pad richting Amsterdam. Kwam ruim op tijd aan, was zenuwachtig want niet alleen was het de eerste keer dat ik dit ging doen maar ook nog in het Engels. Het was één van de tofste ervaringen. Het interview heb ik nog ergens op onze server staan en soms luister ik er nog wel eens een stukje van.

High Tea met Chinouk Thijssen

In 2016 en 2019 heb ik Chinouk Thijssen ontmoet. Wat een leuke meid is dat. We hadden een high tea met een kleinen groep en dat was echt mega gezellig. Net een groep vriendinnen die lekker aan allerlei lekkers zaten en praten over boeken. Van deze middagen kreeg ik echt mega veel goede energie en het was tof om met Chinouk te kunnen praten.

Boeken ontvangen van uitgeverijen

Het blijft ontzettend bijzonder om boeken te mogen ontvangen van uitgeverijen en te lezen. De eerste keer dat ik een mail kreeg van een uitgeverij heb ik hem zeker twee of drie keer gelezen om zeker te weten wat er stond. Nog steeds blijf ik het bijzonder vinden om boeken te ontvangen. Ik vind het echt een feestje als er een pakketje wordt bezorgd. Soms weet ik helemaal niet wat er binnenkomt en dan vind ik het bijzonder dat het naar me opgestuurd wordt.

Proeflezen

Voor uitgeverij Letterrijn heb ik nu twee keer mogen proeflezen en voor een schrijfster heb ik een keer proefgelezen. Het laatste boek wat ik heb proefgelezen van Letterrijn dat verschijnt binnenkort. Het is het boek Bloedheet van Annet Hulst. Proeflezen vind ik best spannend want je zal maar net de doorslag zijn dat een boek niet uitkomt. Ik vond het super tof om te horen dat het boek van Annet uit gaat komen en op dat moment hoorden wij ook pas de naam van de schrijfster. Je gaat dus echt helemaal blanco in een boek. Geen kaft, geen naam, wel een titel en alle tekst.

A.W. Bruna event bites voor bloggers en Zomer & Keuning summer event

Twee super leuke events heb ik bij aanwezig mogen zijn. A.W. Bruna was mijn eerste event en gelijk de ontmoeting met een aantal bloggers. Wel was ik het meisje die de kat uit de boom keek want ja dat ben ik nu eenmaal al zou ik dat best anders willen. Er waren veel schrijvers aanwezig die avond en met een tas vol gingen we naar huis. Wat ik ook leuk vond was de dames van A.W. Bruna in het echt ontmoeten.

Het Event van Zomer & Keuning was in 2018 met gelijk de boeklancering van Lis Lucassen Grenzeloos. We spraken over boeken die nieuw waren, nog gingen komen, we mochten meedenken over covers en het was echt heel inspirerend.

Blogervaringen

Blogervaringen waren er nog veel meer. Van de eerste lezers, reacties van lezers, reacties van schrijvers tot het delen van mijn blog door verschillende media. Ik ben heel blij dat ik deze stap een aantal jaar geleden heb gemaakt om te delen waar ik blij van wordt. Mijn mening te geven en er mooie foto’s bij te maken. Ik zou nog meer willen bereiken maar de tijd ervoor is soms een probleem. Ik ben geen snelle lezer en geen snelle schrijver dus er gaat veel tijd in zitten. Zolang ik het leuk vind blijf ik dit doen en stapje bij beetje probeer ik meer te groeien.

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.