Friday

The Friday Five; Beste boekverfilmingen

The Friday Five is voor mij een nieuwe rubriek maar voor een aantal bloggers niet. Op twitter kwam ik The Friday Five tegen, ik werd nieuwsgierig en sloot me aan bij Nerdy Geeky Fanboy die er al heel wat heeft gepubliceerd en de categorieën host.

The Friday Five van deze week is; beste boekverfilmingen. Ik las het onderwerp van deze week en toen dacht ik echt; Hoe verzin ik er vijf! Alleen toen besefte ik dat mijn favoriete film gewoon een boek is en die in mijn kast staat. Hoe kan ik dat vergeten. Kleine side note; ik kijk heel weinig films dus als er 1000 boekverfilmingen zijn heb ik er waarschijnlijk hooguit 10 gezien. Dit is mijn keuze gebaseerd op wat ik gezien heb.

The Devil Wears Prada – Lauren Weisberger

De film zag ik eerder dan dat ik het boek las. Een fout, ik weet het. Normaal lees ik altijd eerst het boek en dan de film. The Devil Wears Prada kijk ik minimaal één keer per jaar en mijn max ligt denk ik wel op twaalf keer. Deze film is voor mij genieten als ik ernaar kijk, de sfeer, de dialogen, that’s all. Het boek dat vind ik dus echt heel veel minder geef mij maar de film met Anne Hathaway en Meryl Streep.

friday

Me before you – Jojo Moyes

Bij het boek heb ik zitten janken aan het einde. Dat dit boek verfilmt ging worden daar was ik echt enthousiast over. Samen met mijn moeder ben ik erheen geweest en hebben we aan het einde de tissues weer nodig gehad. Het gevoel was zeker op bepaalde punten anders dan in het boek maar op de meeste punten werd het gevoel van het boek wel geëvenaard.

Harry Potter – J.K. Rowling

Harry Potter kan niet ontbreken in mijn lijstje met boekverfilmingen. Ik ben niet een die hard Harry Potter fan maar heb wel enorm genoten van de films en de boeken en doe dat zeker nog steeds. Hoe de eetzaal eruit ziet is echt zo gaaf. De bewegende trappen, de bibliotheek, Hagrid en elke keer ontdek ik nog nieuwe dingen.

Chocolat – Joanne Harris

Chocolat is zo’n heerlijke film. De sfeer in het plaatsje waar Vianne Rocher woont, de mensen die er wonen, de winkel die ze heeft. Het is echt een heerlijke film om te kijken op een herfstdag, lekker met een dekentje op de bank.

Fifty shades of Grey – E. L. James

Voor velen zal dit een rare keuze zijn. De boeken ben ik pas gaan lezen toen de hype eraf was. Ik wilde niet mee doen aan de hype en me laten beïnvloeden door meningen van anderen. Ik heb de boeken in het Engels gelezen op een of andere manier voelde dat beter bij deze boeken. De film heb ik lekker alleen thuis gekeken en ervan genoten. De personages waren zoals ik me voorgesteld had en heb ik net als bij de boeken in de film gezeten.

Wat zijn jouw favoriete boekverfilmingen?