letter

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter I

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter I

Doordat ik pas vorige week aansloot ben bij The Friday Five haak ik in bij de letter I bij de categorie boeken die beginnen met de letter die om de week gedaan wordt. Welke draai ga ik hieraan geven? Boeken die ik gelezen heb met de letter of welke ik nog wil lezen of welke nog in mijn kast staan. Misschien ga ik het elke keer anders invullen.

Als je me had gevraagd hoeveel boeken ik met de letter I in mijn kast heb staan dan had ik waarschijnlijk gezegd 12. Het zijn er 33 die geregistreerd staan in mijn app. Ik zeg geregistreerd want ik vergeet soms nieuwe boeken toe te voegen. 16 boeken van deze 33 zijn er gelezen. Ik wordt gelijk weer met mijn neus op de feiten gedrukt dat er nog genoeg staat wat ik kan lezen.

Ik ben de nacht van Ethan Cross

Wie wint? Goed of kwaad? Beiden hebben het hele boek een belangrijke rol en slepen me mee in het verhaal. Het boek werd spannender en spannender. Toch had ik meer detail verwacht van de moorden, meer bloed, meer hoe en waar er werd gestoken. Ondank dit heeft het boek me tot het einde geboeid en had ik de ontknoping totaal niet zien aankomen. Het is lekker vlot geschreven en na elk hoofdstuk lees ik er nog een.

Is uw man al af van Esther Verhoef

Waar ik om moest lachen is de column Is uw man al af? en dan vooral de zin waar ze Berry citeerd “Zorg dat je vrouw wat te klagen houdt kleine dingen; doe die bril niet naar beneden, drink uit de fles. Wat je ook doet zorg dat je nooit af komt!” Het zijn allemaal korte columns met veel humor.

In de schaduw van mijn geluk van Brooke Shields

Van dit boek staat geen recensie hier op mijn blog. Toch weet ik nog heel goed dat dit boek indruk op mij heeft gemaakt ongeveer negen jaar geleden denk ik. Brooke Shields vertelt in In de schaduw van mijn geluk voor de eerste keer over de beproevingen, het verdriet en uiteindelijk de vreugde voor, tijdens en na de geboorte van haar dochter Rowan. Met relativering en zelfspot en vooral met veel kennis van zaken beschrijft ze het diepe dal van haar postnatale depressie, een onderwerp dat nog altijd te vaak wordt doodgezwegen. Dit verhaal maakte echt een indruk door hoe het geschreven is en wat ze allemaal meegemaakt heeft.

Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf van Judith Noordzij

Judith heeft dit boek geschreven uit eigen ervaring en ontwikkeling. Ze was 27 en kreeg een burn-out, iets wat helaas tegenwoordig steeds normaler wordt in de wereld waarin we zo veel kunnen en moeten. Wat ik heel sterk vind is dat Judith in heel het boek niet als slachtoffer overkomt. Ze is heel open over haar burn-out en hoe ze contact hierover had met familie en vrienden. Het hoofdstuk burn-out is voor mij gelukkig geen herkenning maar je leert er wel van. Ik heb geleerd hoe ik het beste met iemand om kan gaan die het heeft en wat verandering met je kan doen.

Graag zou ik nog meer lezen, leren, inzichten zien en stof tot nadenken krijgen. Overal komt een einde aan en helaas voor mij ook bij Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. Het is een aanrader om te lezen als je bezig bent met het zoeken wat je wilt, als je jezelf een interessant onderwerp vind en/of wilt werken aan jezelf.

Ik mis je van Gillian King

Het boek leest zo lekker dat ik het maar moeilijk vond om elke keer weg te leggen. Er zit een goede vaart in het verhaal. Mijn gevoel zei heel de tijd het komt goed tussen die twee maar toch wilde ik lezen wat er ging gebeuren, wat er vroeger was gebeurt en of mijn gedachten gelijk zou krijgen. Je weet maar nooit wat de schrijfster doet en dat maakt het altijd leuk. Het is niet voorspelbaar want ik had geen idee wat er allemaal ging gebeuren, wat er gebeurt was en hoe iedereen erop zou reageren. Toch weet je één ding zeker of die hoopte ik; aan het einde komt het goed. Welke manier dat is dat moet je toch echt zelf gaan lezen.

Lees een ongelezen boek met de letter I

Tijdens het kijken naar het lijstje boeken met de letter I kwam ik erachter dat er inderdaad een aantal boeken niet tussen stonden. Ik mis je en Ik was advocaat. Nu ben ik mezelf. stonden er bijvoorbeeld niet bij en die vond ik wel het benoemen waard. Om gelijk maar even te kijken naar mijn ongelezen boeken heb ik een boek met de letter I gepakt en ben die gaan lezen. Binnenkort lees je hier op de blog een recensie van Incendio van Tess Gerritsen.

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies die ik geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.