oprah

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter J

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter J van Oprah tot Jan Boskamp.

De letter J wat is dat een lastige letter om een top vijf van te maken. Ik ben heel benieuwd hoe vaak ik dit nog ga zeggen want met ruim 600 boeken moet er toch wel wat boeken te vinden zijn. Negen boeken zie ik in mijn app staan en dan heb ik nog twee boeken die daar niet in staan. Twee boeken zijn voor mij heel duidelijk dat die in deze lijst moeten komen en laat ik die dan ook maar gelijk benoemen; Jip en Janneke en Je moet (bijna) niks.

Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp

Jip en Janneke kan niet ontbreken in deze lijst. Dit is één van de oudere boeken die ik heb. Zeker niet mijn oudste want dat is mijn sprookjes boek. Jip en Janneke kreeg ik denk ik pas toen ik twaalf of dertien was. Het is de achttiende druk uit 1994. Dit boek wilde ik graag in mijn kast hebben net zoals ik nu nog steeds jeugdboeken toevoeg aan mijn collectie deed ik dit dus al heel wat jaren geleden al. Dit boek staat alleen niet in mijn kast. Het ligt in mijn nachtkastje en soms voor het slapen gaan lees ik hier een verhaaltje uit.

Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink

Een boek waar ik enorm naar uitkeek maar per se in de boekenwinkel wilde kopen en niet online wilde bestellen dat is Je moet (bijna) niks van The self help hipster Lianne Keemink. Een kort stukje over dit boek wat ik binnenkort weer wil lezen, de rest lees je in mijn recensie.

Een A4 heb ik helemaal vol geschreven met notities uit het boek Je moet (bijna) niks. Dingen die ik wil onthouden, stukken die ik nog eens wil lezen, wat ik met jullie wil delen, hoe ik dacht tijdens het lezen. Ik heb zitten lachen, geconcentreerd gelezen, het boek een aantal keer weggelegd zodat ik het niet in één keer uit zou lezen. Ik baalde namelijk dat het lezen zo lekker ging, het leest heel gemakkelijk. Geen moeilijke zinnen en woorden alles heel begrijpelijk uitgelegd. Sommige onderwerpen hadden van mij veel langer en uitgebreider uitgelegd mogen worden, meer voorbeelden en tips maar natuurlijk moeten er keuzes gemaakt worden bij het schrijven van een boek. Wat ik heel interessant vond was de kortetermijnbeloning en een goede tip de pomodorotechniek. Het laatste hoofdstuk is een mini samenvatting van het boek met acties om te ondernemen.

Je bent wat je gelooft – Oprah in haar eigen woorden

In 16 hoofdstukken waar er elke keer andere onderwerpen worden aangedragen lees je zinnen die Oprah heeft gezegd. Ik vond dit een leuk boekje om te lezen, het gaat niet heel diep maar ze heeft gewoon heel veel mooie of inspirerende woorden gezegd en dit is gebundeld. Ik weet wel zeker dat er betere boeken over Oprah zijn maar deze heeft mijn boekenkast bereikt toen ik hem tegenkwam op het boekenfestijn.

oprah

Jij ik alles – Catherine Isaac

Wanneer je Jij Ik Alles leest dan lees je een leuk, zielig, hoopvol boek. Ik zat echt in het verhaal aan de rand bij het zwembad of hangend aan een touw bij de watervallen, de korte hoofdstukken vlogen voorbij en dat terwijl het boek echt niet dun is met zijn 352 bladzijdes. Catherine Isaac is een goede in het rijtje met Jojo Moyes. Al heb ik bij deze niet gehuild en bij Voor jou wel maar ik leefde echt zo mee dat ik wel brokje in mijn keel had. Het is echt een hartverwarmend boek.

Jan Boskamp Geen gezeik – Wim de Bock

Jan Boskamp is een heerlijke man om naar te luisteren als hij over voetbal praat. Als er iemand van voetbal houd dan is het Jan Boskamp wel. Het boek leest erg gemakkelijk weg, het is leuk te lezen wie de man is die aan tafel zit bij VI want inderdaad wat onbekend bij ons Nederlanders maar zeker een voetballer die een aardige carrière heeft gehad als voetballer en trainer. Ik heb zeker genoten tijdens het lezen van dit boek.

Lees een ongelezen boek met de letter J

Met de letter J is mijn lijst met boeken niet zo lang die ik nog moet lezen. Vier boeken staan er maar. Dus ik pak nu weer het dunste boekje Jas tot tas – Je bent je eigen stylist van Dyanne Beekman. Het dunste boekje zodat er weer een boek af te vinken is van de te lezen lijst

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.