King

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter K

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter K van Kieft tot King.

De letter K is deze week aan de beurt en daar weet ik gelijk wel wat boeken op te noemen maar welke komen er in mijn lijst te staan. Achttien boeken zie ik in mijn app staan en vast nog een paar in mijn kast die er niet tussen staan. Voor mij is gelijk al duidelijk dat King en Kieft erin moeten maar ook Kleine zwarte leugens en Kwaad licht. King en Kieft omdat het beide twee bijzondere verhalen zijn van voetballers. Er stonden ook een aantal boeken in van Jill Mansel maar deze halen de lijst niet dit keer.

Sharon Bolton – Kleine zwarte leugens

Kleine zwarte leugens maakt de verwachtingen waar. In het begin zit ik te wachten dat er iets gaat gebeuren wat me sjokkeert, dat gebeurt niet maar hoe verder ik kom hoe meer ik in het verhaal zit en wil weten wat er allemaal op het kleine eilandje gebeurt. Het boek is echt super in elkaar gezet. Hoe ik tijdens het lezen baalde van het veranderen van personage was dit wel echt goed in het verhaal, het was daardoor dieper en vooral moeilijker om erachter te komen wie de dader was van alles wat er op het eiland gebeurt.

Mikaela Bley – Kwaad licht

Als er een serie is die ik je echt aanraad om te gaan lezen dan is het deze. Begin met Dochter vermist, lees erna Donker water en dan kan je Kwaad licht lezen. Het eerste boek was heel realistisch, het tweede boek had een beklemmend einde en het derde deel greep het verhaal me vast om uit te vinden wat er was gebeurt. Alle drie de boeken gaan over een ander misdaad maar de rode lijn in de boeken is misdaadverslaggever Ellen Tamm.

Isabel Ashdown – Kleine zus

Een boek waar je induikt waar de ene leugen na de andere voorbij komt en je wordt verrast met ontwikkelingen. Voor mij tijdens het lezen de grote vraag waarom liegen ze voor elkaar. Waarom al die leugens. Door die leugens blijf ik doorlezen. Wat is er nu met Daisy gebeurt? Mijn verdenking gaan van Jessica naar Emily maar dan ga ik twijfelen want beiden hebben motieven om het niet te doen. Een boek vol haat en liefde, afgunst en bewondering, leugens en waarheden. Wat is de waarheid? Gelukkig komen we aan het einde alles te weten en zijn alle vragen beantwoord en dat waren er nogal wat.

Michel van Egmond – King

Je leest over een optimist die mensen wil helpen terwijl dit hem zelf in de problemen brengt. Gyan is een mooi persoon waar menig mens van kan leren. Ik vind dat Michel van Egmond een mooi beeld heeft gemaakt van de speler. Een speler waar ik enorm van genoot bij Feyenoord.

King

Michel van Egmond – Kieft

Michel van Egmond heeft het weer fijn geschreven. Het is een soort interview idee wat je bij het boek krijgt en dat leest erg lekker. Jammer was vaak de herhaling naar ’88, naar de rode kaart en een aantal andere momenten. Maar herhaling is ook wat Kieft nog weet sommige andere dingen weet hij totaal niet meer. Alleen door anderen of beelden. Je krijgt een beeld wat drugs en alcohol met je doet. Wat het doet met je geliefden en je vrienden.

King

Lees een ongelezen boek met de letter K

Met de letter K is mijn lijst met boeken die ik nog moet lezen voor mij niet heel duidelijk, ik heb het niet goed bijgehouden dus ik kies Kierewiet om te lezen die heb ik zeker niet gelezen.

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.