Lipstick

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter L

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter L van Lipstick Jungle tot Leugens en lattes.

De letter L is deze week aan de beurt en daarvoor moest ik even mijn bibliotheek app erbij pakken om te kijken welke boeken er met een L beginnen. Ik zie gelijk boeken die ik graag wil lezen zoals Lieve mama en Level 26. Welke boeken die ik gelezen heb moeten in mijn lijstje met de letter L? Dan zie ik ze staan met op één Lipstick Jungle waar ook een serie van verschenen is.

Candace Bushnell – Lipstick Jungle

ledereen die lets voorstelt in New York kent ze: Victory, Wendy en Nico. Ze wonen in Manhattan en ze zijn de hotste vrouwen uit de mode-, film- en tijdschriftenwereld. In werkelijkheid zijn de levens van deze vrouwen niet zo rooskleurig als ze anderen willen doen geloven. Victory’s laatste collectie was een flop, Wendy’s huwelijk met haar metroseksuele echtgenoot verloopt stroef en Nico verliest zich in buitenechtelijke slippertjes. Een soort Sex and the city het boek Lipstick Jungle is erg leuk maar heel eerlijk de serie is leuker om te kijken en daar heb ik echt van genoten.

Suzanne Vermeer – Lawinegevaar

Ik heb genoten van Lawinegevaar, het heeft een tijd geduurd voor ik in zag wie er allemaal wat te maken had met bepaalde zaken. Ik ga niet zeggen waarmee want dat zal te veel verraden. Suzanne Vermeer zet hiermee een fijn boek neer waarbij er spanning en romantiek genoeg is en wordt afgewisseld. Het leest gemakkelijk en voor mij verrassend al zullen er zat mensen zijn die sommige dingen voor de hand liggend vinden. Voor mij is dit één van de betere van Suzanne Vermeer want ik wilde blijven lezen in het boek.

lipstick

Annemerel de Jongh – Live love run

In mijn kast staan niet veel boeken die over hardlopen gaan maar het is iets wat ik graag doe en dit is denk ik mijn eerste boek wat ik las over hardlopen. Live Love Run vind ik een aanrader voor de startende hardloper en de hardloper die al een tijdje bezig is want tips kan iedereen uit Annemerel haar verhaal halen. Haal je er geen tip meer uit dan kan het je zeker motiveren om je schoenen aan te trekken en te gaan hardlopen of je plan op te schrijven wat jij wilt met hardlopen. Over het hele boek heb ik maar één klein kritisch puntje en dat is de herhaling die soms tegenkom tijdens het lezen.

Linda – de columns

De columns lezen lekker makkelijk weg en hebben leuke onderwerpen waarom je moet lachen en waardoor Linda niet alleen de presentatrice is maar ook de vrouw, moeder, zus, vriendin die ze is. Door het lezen van de columns komt er een persoon bij en niet alleen wat je op tv ziet. Linda schrijft grappige, mooie en soms ontroerende columns die je zelfs aan het denken zetten!

Lauren Weisberger Leugens en Lattes

I love The devil wears prada en daarom moest ik dit boek lezen. Ik heb genoten van Leugens & Lattes, gelachen om uitspraken van Emily en verheugd op de terugkomst van Miranda Priestly. Helaas was dit dus voor korte duur maar wie weet er kan zomaar nog een deel komen. Het verhaal zit vol goede roddels, ik weet dat ze aan het licht gaan komen maar is het de waarheid of verdraaid en daardoor wil ik blijven lezen.

Lees een ongelezen boek met de letter L

Met de letter L zijn er best wat boeken die nog gelezen moeten worden zoals ik bovenaan al liet weten Lieve mama en Level 26 maar ook LA candy staat er nog tussen en ik kies voor een dun boekje om te lezen voor deze uitdaging die ik voor mezelf heb gemaakt. Het is makkelijker eerst de dunne boekjes te lezen dan de dikke pillen dus het is tijd voor Leon & Juliette

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.