Maanmeisje

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter M

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter M van Maanmeisje tot My way.

De letter M is deze week aan de beurt en dat was het ene na het andere boek uit de kast trekken. Één boek die er eigenlijk ook wel tussen had gemoeten is Master your MIndset maar dit boek is al een tijdje bij Nicole en ik heb al een tijd een boek van haar. Het is wel echt een boek die ik weer wil gaan lezen. Maar maanmeisje en modellen vallen niet uit de hemel moesten hier inkomen bij de letter M.

Kjersti Scheen – Maanmeisje

Een boek die ik gelijk op mijn lijstje plaatste om bij mijn Friday Five te noemen is Maanmeisje. Een boek van vroeger maar een paar jaar geleden gekregen van een goede vriendin van me. Zo mooi dat ze het boek voor me zocht en aan me gaf. Dit boek had een enorme indruk bij me gemaakt vroeger en wilde ik graag in mijn bezit hebben en herlezen. De 14-jarige Cindy voelt zich door iedereen in de steek gelaten; ze gaat steeds minder eten en meer sporten om haar lichaam onder controle te houden. Het is voor kinderen vanaf 13 jaar maar zeker voor elke leeftijd daarboven te lezen.

Maanmeisje

Susanne Fulscher – Modellen vallen niet uit de hemel

Het tweede boek van vroeger wat ik enorm graag in mijn bezit wilde hebben. Dit boek was niet meer te leen in de bibliotheek maar als je mijn geschiedenis erop na zou lezen dan zal je dit boek minimaal acht keer tegen zijn gekomen. Ik weet nog precies waar het stond in de bieb. Een aantal jaren geleden kreeg ik het boek van mijn vriend. Het leven van een veelgevraagd model: het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. De hele wereld rondreizen, spannende mensen ontmoeten, veel geld verdienen. Iedereen vindt je mooi en wil alles voor je doen.

Het is Karen zomaar overkomen. Ze werd op straat aangesproken door een scout van een modellenbureau: ze zou het type zijn waarnaar alle modebladen op zoek zijn. De mooie meisjesdroom betekent in de praktijk echter keihard werken. Voor school en vrienden blijft steeds minder tijd over. Karen had het zich allemaal iets anders voorgesteld. Zal ze zich staande kunnen houden in deze glamourwereld?

Merel Morre – Met mijn ogen dicht ik alles heel

Een plekje voor wat poëzie in de Friday five was er nog niet geweest dus bij deze Met mijn ogen dicht ik alles heel. 69 gedichten, gedichten die je op elk moment van de dag kan lezen. Die je doen nadenken over een situatie. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht bij het ene gedicht en bij de andere is een herkenning. De gedichten gaan over Facebook, leeftijd, het perron, allerlei dagelijkse dingen.

Shaa Wasmund Minder doen meer bereiken

Een boek die hoog op mijn nog een keer te lezen lijstje staat is minder doen meer bereiken. Na de eerste paar pagina’s noteer ik al aardig wat zinnen om te onthouden. Ik noteer wat voor mindset ik heb, een groei gerichte en dat vond ik wel mooi om te weten en te onthouden. Ik noteer zinnen, tips, woorden en nog veel meer. Dat begint natuurlijk al goed als je nog maar net in een boek bezig bent en al zo geïnspireerd raakt.

Monica Geuze My way

Lezen van My Way was enorm leuk, ik heb gelachen om opmerkingen en met veel plezier het vriendenboekje gelezen. Het is erg makkelijk geschreven en daardoor lees je het heel snel en gemakkelijk uit. Er staan veel foto’s in uit haar privé collectie maar ook hele mooie foto’s. Het boek is leuk om te lezen wanneer je de vlogs van Monica bekijkt. Ken je haar niet dan heeft het, vind ik persoonlijk, geen toegevoegde waarde om het te lezen. Wat ik jammer vond was dat er weinig tips in staan. Tips met betrekking tot vloggen had ik zeker verwacht.

Lees een ongelezen boek met de letter M

Met de letter M zijn zijn er al heel wat boeken gelezen die in mijn kast staan. Ik denk dat ik Maanmeisje ga lezen binnenkort gewoon om weer even een boek van vroeger te lezen. Even terug naar de gevoelens die ik vroeger had tijdens het lezen en een jeugdboek in mijn handen te hebben.

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.