negentien

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter N

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter N van Niemand zoals hij tot Negentien minuten.

De letter N zijn we alweer aanbeland en één boek die ik dit jaar gelezen hebt staat in dit rijtje wel met stip bovenaan. Bovenaan voor mij met een N staat Niemand zoals hij, het is denk ik het mooiste boek wat ik het afgelopen jaar heb gelezen. Negentien minuten las ik lang geleden maar liet een indruk achter.

Lucia van den Brink – Niemand zoals hij

negentien

Lucia van den Brink zorgt dat een korte periode een mooie indruk achterlaat. Zelfs na het lezen. Je leest over de ziekte ALS wat het met iemand doet maar niet op een zielige of dramatische manier maar vanuit de persoon die er mee omgaat wat een last het is en hoe die geen last wil zijn voor een ander. Het schrijven is een verwerkingsproces en dat volg je om en om met de gebeurtenissen van Renke. De verhalen zijn goed door elkaar te lezen tot ze samen komen.

Jodie Picoult – Negentien minuten

Negentien minuten was het eerste boek wat ik las van Jodie Picoult en misschien had ik het bij negentien minuten moeten laten. Dit boek heeft echt heel veel indruk gemaakt. Ik heb het heel lang geleden gelezen maar nog kan ik het gevoel voor me halen. In het stadje Sterling in New Hampshire gebeurt bijna nooit iets – tot een leerling de plaatselijke middelbare school binnengaat en begint te schieten. Het voorval verandert de levens van iedereen die er zowel binnen als buiten de school mee wordt geconfronteerd.

De inwoners zoeken niet alleen recht omdat ze de dagelijkse routine weer willen hervatten, maar ze proberen ook in het reine te komen met hun eigen rol in de tragedie. Josie Cormier, de tienerdochter van de rechter die deze zaak moet beoordelen, is de hoofdgetuige, maar zij kan zich niet meer herinneren wat zich pal voor haar ogen heeft afgespeeld. Naarmate het proces vordert, beginnen er breuklijnen zichtbaar te worden tussen de leerlingen en de volwassenen, waardoor de intiemste vriendschappen en families dreigen te worden vernietigd.

Kaat de Kock – Niets om het lijf

De schrijfstijl die Kaat de Kock gebruikt is erg fijn bij dit boek. Het voelt als een combinatie van het lezen in een dagboek en dat Marie tegen me verteld wat er allemaal gebeurt en hoe ze zich voelt. Ik vind het een fijne manier van lezen. Het geeft me het gevoel dat ik betrokken wordt in de gevoelens van de hoofdpersoon. Niets om het lijf is een Young Adult boek en zou ik ouders aanraden te kopen voor hun dochter als besef dat ze goed genoeg zijn, dat eten nodig is om te leven en je nooit jezelf moet gaan veranderen voor een ander.

Jill Mansell – Niet storen!

Stel: je bent manager van een dorpshotel. Wat doe je als je beste vriendin daar achter haar ex-vriend aangaat? De ex die op het punt staat te gaan trouwen? En wat doe je als je vader allerlei streken uithaalt? En je de leukste man van de wereld tegenkomt? Je haalt diep adem en probeert een en ander in goede banen te leiden. Niet storen! is een vrolijke roman over moderne vrouwen, hun drukke levens, vriendschappen en liefdes. Een boek dat leest als een soap!Jill Mansell haar boeken zijn heerlijk om te lezen en daarom staan er zeker veertien in mijn kast als het er niet meer zijn. Jill Mandell heeft ervoor gezorgd dat ik boeken voor volwassenen ging lezen.

Karin Slaughter – Nachtschade

In het slaapstadje Grant County ontstaat onrust als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. De vrouw wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Samen met politiecommissaris Jeffrey Tolliver, haar grote liefde van vroeger met wie ze op gespannen voet staat, probeert ze het mysterie van de moord op te lossen. Intussen verricht ook Lena, de zus van het slachtoffer, op eigen houtje naspeuringen. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan…

Deel 1 in de Grand Country serie en dat is gelijk een heerlijk verhaal met moord en een zoektocht naar de dader. Karin Slaughter zorgt met haar boeken dat ik altijd wordt meegezogen in de verhalen.

Lees een ongelezen boek met de letter N

Met de letter N zijn er niet veel boeken die in mijn kast staan. Never Mind ga ik pakken. Een fotoboekje met inspirerende gedachtes. Een klein boekje maar dat vind ik soms zo fijn ook om inspirerende teksten te lezen is heerlijk.

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.