waard

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter O

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter O van Omdat ik het waard ben tot Op de tweesprong van moeten en willen.

Boeken met de letter O heb ik nog best veel. Dat had ik eigenlijk helemaal niet verwacht. Vooral veel boeken van Karin Slaughter beginnen met de letter O. Het verbaasd me dat geen van haar boeken deze lijst heeft gehaald. Al komt Karin Slaughter al een paar keer voor in The friday five dus het was tijd voor Omdat ik het waard ben van Cecily von Ziegesar, On top van Anna Nooshin en nog drie andere boeken die met de letter O beginnen.

Cecily von Ziegesar – Omdat ik het waard ben

waard

Omdat ik het waard ben is het 4e deel in de Gossip Girl reeks. De Gossip Girl boeken vond ik heerlijk om te lezen en deze wil ik zeker nog wel een keer lezen. Genieten van de verhalen maar ik denk wel dat het lastiger is los te zien de serie omdat die zo goed in mijn hoofd zit.

Februari in New York is koud en grijs, maar dat geldt niet voor Gossip Girl en haar gevolg. Het is de tijd van grote modeshows en filmfestivals, dé tijd om te stralen voor de jonge, rijke en mooie inwoners van de Upper East Side. Omdat ik het waard ben.

Anna Nooshin – On top

waard

Ik schreef over On Top van Anna Nooshin; Een must read boek. Niet voor tips en de weg naar succes maar voor de ervaring en het verhaal van Anna Nooshin. Hoe hard werken je kan brengen waar je heen wilt maar dat je daarvoor wel moet blijven werken. Niet elke dag is perfectie ook al lijkt dat op Instagram wel zo. Ik vond het stukje heerlijk over Instacraptalk zoals Yara en Anna dit noemen.

Terri Blackstock – Op de vlucht

Een nieuwe serie heeft me te pakken. Op de vlucht is namelijk deel één in een nieuwe serie van schrijfster Terri Blackstock. Het eerste deel in een serie en dan gelijk beginnen met “Er zit bloed onder mijn schoenen” Een lekker begin. Er is op pagina één al een moord gepleegd, je komt dus direct in het verhaal binnen en daar hou ik van. Hoe de moord is gepleegd daar heb je geen idee van. Vanaf dit punt leer je de personen kennen en kom je dus gelijk in het verhaal terecht waar Casey beschuldigd wordt van moord maar zelf zegt ze dat ze het niet gedaan heeft.

Jackie van Laren – Opstaan

Boeken van Jackie van Laren zijn altijd goed, fijn en heerlijk. Daarom kan Opstaan niet ontbreken in dit lijstje. Het is heerlijk om weer te lezen over Anne, Roar en Row. Dit keer zit ik er vanaf het begin helemaal in. Waarom is Anne niet meer bij Roar en gaat het nog wel goed komen. Ik wil dat het goed komt, ik wil lezen over hun liefde voor elkaar. Opstaan is lekker vlot geschreven, de ene na de andere bladzijde vliegt voorbij, er zit een beetje spanning in, geen spanning in de zin van eng maar gaat het goed komen met Anne en Roar. Jackie van Laren weet levendig te vertellen en daardoor zie ik de scenes in de tuin, op het strand, overal voor me. Dat maakt het natuurlijk dat ik nog meer in het verhaal zit.

Elle Luna – Op de tweesprong van moeten en willen

Op de tweesprong van moeten en willen is een super mooi vormgegeven boek. De cover is super mooi de voor en achterkant is gecasseerd op dik karton en heel anders dan andere boeken. De inhoud is nog veel mooier. Elke pagina is mooi, simpele letters die eruit springen, foto’s en illustraties. Er zijn veel boeken over het zoeken naar wat jij wil maar Elle Luna heeft het “makkelijk”gemaakt. Ze heeft het makkelijk gemaakt door het niet te zwaar te nemen, te bekennen dat niet iedereen weet wat hij wil, dat niet iedereen het al weet wanneer hij twintig is maar misschien weet je het pas als je zestig bent. Daarnaast bekend ze dat het niet makkelijk is om je dromen of passie na te jagen.

Dit boek las ik alweer vier jaar geleden maar nog steeds geeft het me hetzelfde gevoel als toen wanneer ik nu even een paar bladzijdes lees. Dit is zo’n boek die je gewoon even kan pakken en een stukje kan lezen en laten inspireren.

Lees een ongelezen boek met de letter O

Met de letter O heb ik best veel boeken al gelezen dus het wordt even zoeken welk boek het gaat worden wat ik uit eigen kast ga lezen.

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.