Rauw

The Friday Five; Boeken die beginnen met de letter R

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die beginnen met de letter R van Running Like A girl tot Rauw

Boeken met de letter R heb ik niet zo veel. Ik heb nog even gekeken naar de boeken die beginnen met De en dan een r maar daar stond maar één boek tussen en dat was De real meal revolutie en bij Het kwam ik helemaal geen R tegen. Het is dit keer best een eenzijdig thema want het hoofdthema is hardlopen. Hou je niet van hardlopen dan raad ik alsnog aan om Ren voor je leven te lezen. Het is meer dan hardlopen en gelukkig is er meer dan hardlopen want ook Rauw van Yvonne Deinart verdiend een plek in deze lijst.

Klaas Boomsma – Ren voor je leven

rauw

Persoonlijk denk ik dat je niet van hardlopen hoeft te houden om dit boek te lezen. Het is een inspirerend verhaal van een verslaafde die werkt aan zichzelf. Hoe hij dit doet en hoe veranderingen door een partner en een kind erbij komen kijken dat deelt hij allemaal in Ren voor je leven.

Alexandra Heminsley – Running Like a Girl 

Het boek is eerlijk over hoe hardlopen is. Dit maakt het herkenbaar waardoor ik lekker door blijf lezen. Voor mij staan er echt fijne zinnen in die me motiveren om niet op te geven maar door te werken aan mijn weg terug. Welke zinnen, deze: Hardlopen is meer dan hardlopen, het is het zien van de seizoenen, de natuur die bezig is en veranderd, zelfs de saaiste routes worden daardoor prachtig. – Het gaat niet altijd om tijd, het gaat om de ervaring, hoe je je voelt als je daar loopt. – Zie je sneller gaan dan als teken van vooruitgang in plaats van gewoon meer van zo’n marathon genieten?

Esther Koning – Renspiratie

Een boek die je inspireert om te gaan rennen. Met verhalen over hardlopen maar ook tips en tricks.  Neem je je steeds voor om meer te gaan bewegen, maar komt het er toch niet van? Heeft je motivatie een boost nodig? Renspiratie geeft je net het zetje dat je nodig hebt om wel je loopschoenen aan te doen.

Maaike Marechal – Rotterdam Rent

In dit handzame boek zijn 25 hardlooproutes opgenomen die je op de mooiste plekjes van Rotterdam en haar omgeving brengen. Daarnaast staan er diverse trainingstips en inspirerende hardloopverhalen in van o.a. Nelli Cooman. Allemaal prachtig in beeld gebracht met foto’s en duidelijke kaarten.

Yvonne Deinert – Rauw

Yvonne Deinert neemt je mee in een verhaal met veel emotie, onzekerheid, rouw, schuldgevoel, echt alles komt voorbij. Al snel vind het ongeluk plaats waarbij Bram zijn tweelingbroer verliest. Vanaf dat moment lees je wat dat met Bram doet. Hoe hij denkt over het overlijden, waarom hij zich schuldig voelt maar ook hoe hij denkt dat zijn ouders denken. Waarom is hij er nog? De gevoelens die voorbij komen in Rauw zijn herkenbaar. Heel de wereld gaat door maar heel jouw lichaam heeft verdriet, kan niet vooruit, heeft moeite met alles in het positieve te zien. Het is zo goed omschreven dat ik op een bepaalt punt het boek even weg leg. Met een brok in mijn keel ben ik het aan het lezen.

Lees een ongelezen boek met de letter R

Met de letter R heb ik niet veel boeken, gelezen of ongelezen ik heb ze gewoon niet. Toch vond ik een boek met de letter R die ik nog niet gelezen heb. Ik blijf ermee in het thema want het is Runner’s high van Tim van der Veer

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.