serie

The Friday Five; Boeken die je graag als film/serie zou willen zien

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. The Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die je graag als film/serie zou willen zien. Ben je na mijn lijstje benieuwd naar wat anderen vinden? Bij Joost vind je alle links naar de anderen die mee doen aan The Friday Five

Boeken die ik graag als film of serie zou willen zijn dat is een leuke om over na te denken maar zeker ook een lastige. Een jaar geleden zou ik gezegd hebben de Virgin River serie van Robyn Carr maar die is er al. Gossip Girl is er ook in een serie maar dat brengt me wel op een idee voor een serie waar ik wel op hoopte dat hij zou komen maar naar mijn idee niet is gekomen.

The it girl serie van Cecily von Ziegesar

Na de Gossip Girl serie ben ik The it girl serie van Cecily von Ziegesar gaan lezen. The it girl bestaat uit negen delen en gaat over Jenny Humphrey, het populaire personage uit Gossip Girl. Jenny verruilt het Constance Billard college voor Waverly Academy, een elitaire kostschool in de landelijke buitenwijken van New York. Het is voor Jenny een fantastische kans om opnieuw te beginnen en iemand te worden die niet voortdurend in de problemen raakt of genante fouten maakt. Ze is vastbesloten om de godin van de campus te worden, maar haar goede voornemens worden gedwarsboomd doordat de rijke kids op Waverly zich niet laten hinderen door wat voor regels dan ook… Van deze serie heb ik echt genoten en ik had zeker verwacht dat hier een serie van zou komen. Zeker omdat Gossip Girl zo populair was en onder velen nog is. Het zit vol jaloezie, intriges en gossip, met een vette knipoog naar het decadente leven van de jonge New Yorkse jetset.

serie

De eilandliefde serie van Jackie van Laren

Een mini serie zou ik echt wel zien zitten voor de eilandliefde reeks van Jackie van Laren. Zelf zie ik het in mijn hoofd helemaal voor me. Het eiland hoe dat eruit ziet, de grote vis, de huisjes waar je in kan overnachten. Kleine details zie ik ook voor me zoals hoe ze via de boot naar het eiland gaan, hoe mensen op elkaar staan te wachten, hoe de huizen er van binnen uitzien. Ik heb alleen moeite om te verzinnen welke Nederlandse acteurs de rollen zouden moeten vervullen. Vanwege de looks heb ik er moeite mee maar ook het acteertalent wat we in ons land missen.

Truth or Dance trilogie van Chinouk Thijssen

Chinouk Thijssen heeft de filmrechten voor Fataal spel al verkocht maar ik vind dat de truth or Dance trilogie ook zeker een film kan worden. Het heeft alle aspecten voor een spannende film voor young adult eigenlijk zijn er maar weinig films die in deze categorie zitten. Zelf zou ik graag meer films zien in deze categorie wel spannend maar niet te spannend zodat ik niet meer durf te kijken.

De secretaresse van Renee Knight

Een stand alone, de eerste in dit rijtje boeken. De secretaresse van Renee Knight daar schreef ik het volgende over; Het is The Devil Wears Prada maar dan de duistere versie. Ik hou van The Devil Wears Prada dus dit is een groot compliment voor Renee Knight. De secretaris is een briljante mix van spanning, verdenkingen en rechtszaaldrama. Het is een verhaal dat ik las met een dreigend onheil. Je weet dat het mis zal gaan voor secretaresse Christine, die een veeleisende werkgever heeft in Mina Appleton maar wat en hoe daar heb je geen idee van tot je het leest.

Ik vergelijk het met mijn favoriete film dus zou ik graag dit als een film zien. Ik zie het als een duistere film maar niet eng eng. Het moeilijkste van deze film is denk ik de terugblikken en de tijdsduur waarin het afspeelt om dat goed in de film als duidelijk verhaal te krijgen.

Sophie Jackson

Sophie Jackson schreef Stuk van jou, Stil van jou en Van jou. Op Stuk van jou staat; Voor de liefhebbers van Orange is the new black. Deze vergelijking kan ik niet bevestigen want ik kijk deze serie niet maar heb wel een paar afleveringen gezien en denk dan dat de boeken van Sophie Jackson een net jonger publiek zouden aantrekken. Mij heb je zeker als kijker, ik heb genoten van deze serie en vind het jammer dat er niks meer van Sophie Jackson is verschenen en hoop dat ze nog wel wat gaat schrijven. Dit zal wel echt zo’n Amerikaanse serie zijn.

Deze Friday Five was echt nog wel een nadenker want veel boeken spelen zich als film af in mijn hoofd maar zou het dan ook als een film leuk zijn om te kijken en een serie zou dat wel lukken. De eilandliefde serie zie ik helemaal voor me maar ik zie geen enkele Nederlandse acteur die er voor mij in zou passen. Wanneer is een boek geschikt voor een film of serie? Moet er veel herschreven worden en aangepast voor het van boek naar film is? Welk boek zou jij als film of serie willen zien?