dorp

The Friday Five; Boeken die zich afspelen in één stad of dorp

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken die zich afspelen in één stad of dorp

Boeken die zich afspelen in één stad of dorp is best wel lastig want de meeste boeken die ik lees daar verplaatsen de personen zich wel vaak door verschillende plaatsen. Natuurlijk kon ik een aantal boeken vinden die zich in één stad of dorp plaatsvinden en daaruit maakte ik onderstaande selectie. Helaas vind ik wel dat het niet echt over de plaats of het dorp gaat maar dit is wat ik heb.

Lidewij Martens – Steigereiland

Steigereiland speelt zich af op en rondom steigereiland een plaatsje in het Rijnmondgebied. Een heerlijk spannend boek wat zich echt afspeelt in een kleine gemeenschap. Ik zie de omgeving goed voor me tijdens het lezen. Zelf zou ik hier niet willen wonen maar de sfeer paste perfect bij het boek.

Eva de Witte – Een Huis in Frankrijk

Het boek gaat over vier vriendinnen die weer samen komen. Ze komen samen in het huis van Melanie in Frankrijk. Eerst doen ze net of alles goed gaat maar het blijkt dat niemand het zo voor elkaar heeft als ze willen en ze spelen open kaart. Als er één begint volgen de andere dames vanzelf en zien ze elkaar weer zoals ze elkaar kenden van 10 jaar geleden. Door zo open te zijn komen er gelijk plannen van de grond en kunnen de vriendinnen weer vriendinnen zijn en elkaar helpen. De boodschap die het boek je wilt meegeven is dat iedereen wel zo zijn eigen problemen heeft maar wanneer je ervoor open staat ze op te lossen zijn. Het speelt zich af in een klein plaatsje in Frankrijk.

Angie Thomas – The hate U give

Het boek wat je gelezen moet hebben is zeker The hate U give en het speelt zich af in één stad maar deze stad kent twee gezichten. Starr Carter woont in een armoedige, zwarte buurt, maar gaat naar een dure witte school. De balans die Starr tussen deze werelden heeft gevonden, wordt overhoop gehaald als haar beste vriend Khalil voor haar ogen wordt doodgeschoten door een politieagent, onschuldig. Verslagen door emoties probeert Starr zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid, overleven in de twee werelden wordt steeds lastiger en de waarheid spreken krijgt een hoge prijs.

Jackie van Laren – Hoogtij

Terug naar het eiland waar ik echt heen zou willen gaan. Het eiland waar ik ben van gaan houden toen ik de Eilandliefde serie las van Jackie van Laren. Ik hoop zo dat ze ooit nog verder gaat schrijven over het eiland. Het is genieten om te lezen over de mensen van het eiland. Ik was weer echt op het eiland met alle bekenden, Grote Vis, en alles wat er op het eiland gebeurt. Jackie van Laren wist me weer enorm te vermaken met haar liefdesverhaal waar zeker ook diepgang inzit. De verhaallijnen die allemaal weer bij elkaar komen, hoe het verhaal van meisjesmagneet weer komt bij de eilandliefdeserie is leuk.

Renée Kapitein – Waarom we huizen bouwen

Dit boek speelt zich af in één stad. Wel in verschillende delen van de stad want je verhuisd met Anna van de ene naar de andere plek. Het is een heel bijzonder boek. Anna veranderd terwijl je over het bouwen van het huis leest. Je krijgt terugblikken naar vroeger mee, wat ze nu doet of niet doet en hoe ze omgaat met situaties. Ik vond het erg leuk om Waarom we huizen bouwen te lezen. Renée Kapitein heeft een fijn schrijfstijl, ze gebruikt humor en verzint dingen die ik ergens anders nog niet gezien heb. Meer dan een pagina met alle grijsverfnamen dat verzin je toch niet, Renée Kapitein wel die schrijft een pagina vol met grijsverfnamen.

Kleine notitie; Ik link naar mijn recensies als ik die geschreven heb hier op de blog. Sommige zijn recent anderen al van jaren geleden toen ik er net mee begon. Het verschil in de recensies is duidelijk te zien maar ik hoop dat je toch geïnspireerd raakt sommige boeken ook te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.