mindfuck

The Friday Five; Boeken met een mindfuck

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken met een mindfuck.

Boeken met een mindfuck daar kwam ik echt niet snel op. Ik wilde zelfs nog opgeven en deze Friday Five overslaan. Dat vond ik toch niet leuk, ik moet toch wel minstens één boek met een mindfuck weten. Op mijn blog zocht ik naar mindfuck maar die zoekopdracht gaf niks als resultaat. Mindfuck; Het kan alles zijn waardoor je (ofwel direct, of pas achteraf als je er door iemand op gewezen wordt) totaal op het verkeerde been gezet wordt. Grof gezegd: it fucks with your mind. 

Mijn zoektocht veranderde naar verkeerde been en daar kwamen een paar boeken naar voren rollen.

Stalker van Lars Kepler; Wat ben ik op het verkeerde been gezet. Wat is dat heerlijk. Tot wanneer de dader wordt aangekondigd niet weten wie de dader is. Wat ik me toen af vroeg hoe kan het nu nog “leuk/goed” verder gaan want ik moest nog zeker 100 blz. Nou dat was geen moeite ik was zo door het eindstuk heen en daar vielen alle puzzelstukjes bij elkaar.

Memento van Emelie Schepp; Het is een heerlijk thriller die me hier en daar op het verkeerde been zet en me laat gruwelen bij de vondst van een grote aanwijzing.

Erken mij van Esther Verhoef: Dat gevoel van spanning, de verkeerde richting opgestuurd worden en een goed verhaal.

Truth or Dance Break a leg van Chinouk Thijssen; Het is spannend doordat je zelf ook niet weet wie Truth or dance is en waar ze is. Ze lijkt echt overal te zijn en daardoor probeer ik tijdens het lezen mee te “kijken” waar de hints zijn en waar ze is.

Paula Hawkins – In het water; Door de omschrijving die Paula Hawkins geeft van de omgeving en de plekken wordt het levendig voor me en intenser. In het water is een psychologische thriller die de lezer van de ene kant naar de andere kant stuurt, beklemmend en verslavend hoe verder je komt.

Dit vond ik dus echt een lastige maar terwijl ik bezig was vormde mijn lijstje zich wel. Ik had vier boeken, het vijfde boek dacht ik niet te kunnen noemen. Ik keek opzij naar mijn boekenkast en toen zag ik In het water staan. Eigenlijk zijn heel veel thrillers boeken met een mindfuck.

Welk boek was voor jouw echt een boek met een Mindfuck?

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.