Zoenoffer

The Friday Five; Boeken waar je nachtmerries van krijgt

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boeken waar je nachtmerries van krijgt. Zoenoffer en Level 26 kwamen direct in me op.

Boeken waar ik nachtmerries van krijg zijn boeken waar alles echt heel goed in beschreven is. Waar ik me kan verplaatsen in de hoofdpersoon of in een situatie in een boek. Voor mij was één boek direct duidelijk die ik moest noemen. Als ik aan de boeken van Karin Slaughter denk dan kan ik aan één boek denken en dan lopen de rillingen over mijn rug. Het was mijn kennismaking met Karin Slaughter. Haar eerste boek die ik las was Zoenoffer en al na een aantal bladzijdes liep de kippenvel over mijn rug. Het was zo goed geschreven dat ik de pijn gewoon voelde. Nu velen jaren later als ik dit alleen opschrijf zie ik de hele passage weer voor me en wat er stond. Zoenoffer ging van mij naar mijn moeder en zus en die waren ook allebei verkocht.

Zoenoffer

Al eerder benoemd maar hier in deze categorie hoort hij thuis Level 26 van Anthony E. Zuiker van de maker van CSI. Ik ben gestopt op bladzijde 82 een aantal jaar geleden. De reden? Ik vond het te spannend op dat moment maar ik wil dit boek zeker nog lezen wel jammer dat de website niet meer actief is.

Moordenaars kunnen worden ingedeeld in 25 categorieën, beginnend bij Level 1 met de naïeve opportunist, tot de best georganiseerde seriemoordenaar op Level 25. Er is echter één killer die zelfs het profiel van Level 25 overstijgt: Sqweegel. Sqweegel is in zijn eentje Level 26. Hij is eng, doodeng.

Sqweegel heeft in 23 jaar meer dan 50 mensen in 6 landen vermoord. Een geheime FBI-eenheid is belast met de taak hem op te sporen én te voorkomen dat de media erover berichten. De enige die hem ooit bijna te pakken heeft gekregen is teamleider Steve Dark, maar Dark heeft ontslag genomen. Na wat zijn gezin is aangedaan, neemt niemand hem dat kwalijk. Als Sqweegel na twee jaar weer van zich laat horen, kan de eenheid het niet zo gemakkelijk meer stilhouden. Het slachtoffer heeft connecties met het Witte Huis. Er worden resultaten geëist, resultaten die het team nooit zal behalen zonder Steve Dark. Hij is de enige hoop die ze hebben.

Nu ga ik heel erg niet één boek noemen van één schrijver maar ik noem er drie van R.L. Stine van Het verlaten strandhuis tot de Cheerleader serie en de babysitter stuk voor stuk boeken waar ik vroeger nachtmerries van kreeg. Het blijven heerlijke boeken om te lezen al zal ik er denk ik nu geen nachtmerries meer van krijgen. Al zal me dat in de donkere maanden nog best een kunnen overkomen. Deze boeken staan hier ergens in huis maar ik heb geen idee waar dus een foto van deze boeken kan er helaas niet bij.

Welk boek zorgt bij jouw voor nachtmerries? Heb je Zoenoffer, Level 26 of een boek van R.L Stine gelezen?

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.