bekentenissen

The Friday Five; Boekgerelateerde bekentenissen

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boekgerelateerde bekentenissen.

The Friday Five vind ik echt super leuk. De ene week zoek ik mijn boekenkast af naar boeken die beginnen met een letter en de andere week heb ik iets om over na te denken wat boekgerelateerd is. Ik kom boeken tegen in mijn kast die nog niet gelezen zijn of die ik weer eens ga lezen. Het brengt me dus meer dan alleen wat woorden hier neerzetten.

Deze week bespreekt iedereen boekgerelateerde bekentenissen. Heel eerlijk ik moest eerst even navragen wat hiermee precies bedoelt werd voordat ik ging schrijven en gelukkig had ik wel het juiste gevoel erbij. Het erge is ik wist gelijk een aantal bekentenissen op te noemen.

In de header en hieronder zie je een bekentenis waarom velen me zullen haten. Ik lees Tribe of Mentors en daar onderstreep ik belangrijke dingen in, boeken die ik wil lezen, video’s die ik wil kijken en tips om te onthouden. In het hoekje vink ik de pagina’s af wat ik heb gelezen want ik lees niet op volgorde ik lees gewoon even een stukje waar ik zin in heb op dat moment. Bij mijn normale leesboeken zal je dit niet zien. Bij informatieve boeken is dit wel acht handig zo vind ik sneller terug wat ik belangrijk vond.

Een slechte gewoonte van mezelf vind ik dat er een stapel met boeken ligt waarin ik begonnen ben. Begonnen en nog niet verder gegaan. Deze boeken liggen er zo bij omdat er een boek binnenkwam waar ik echt op zat te wachten die ik direct wilde lezen. Dan verdwijnen er boeken naar de achtergrond en dat is zo zonde.

Van de ene bekentenis rol ik gelijk in de volgende. Hierboven zie je al allerlei verschillende briefjes uitsteken. Er zitten gewoon random briefjes tussen en ik denk zelfs een bonnetje in het onderste boek. Hieronder zie je dat ik ook gewoon zakdoekjes tussen een boek stop. Alles kan bij mij functioneren als een boekenlegger en dat terwijl ik genoeg mooie boekenleggers heb om te gebruiken. Waarom ik dat dan niet doe? Vaak te lui om een boekenlegger te pakken of ik heb er geen meegenomen en begin onderweg aan een boek.

Als je mijn Friday Fives de afgelopen weken hebt gelezen dan heb je al doorgehad dat ik nog wat boeken ongelezen in mijn kast heb staan. Daarin ook Twilight bijvoorbeeld. Deze wilde ik graag lezen, kocht hem op het boekenfestijn maar hij verdween in mijn kast. Iedereen had het erover en was zo enthousiast. Dan wordt ik bang om een boek te gaan lezen want dan denk ik dat het tegen gaat vallen. Toch moet ik echt een keer deze serie gaan lezen en alle ongelezen boeken in de boekenkast.

Deze bekentenis vind ik zelf het minst erg en Mevrouw Mieps onze kleine rode kat ook niet maar mijn vriend die vind dit wel heel erg. De boeken die je van mij door heel het huis heen vind. Een boek komt binnen, ik haal het uit de verpakking en leg het op tafel neer. Ik ga een boek lezen en ik neem het overal mee naar toe en leg het overal neer. De stapel ongelezen boeken, herleesboeken, overal is wel een boek te vinden in huis. Ik vind het fijn maar ik kan begrijpen dat het soms een beetje veel is. Dan heb ik het nog geen eens gehad over de boeken in de auto. Hieronder zie een boek op de hoek van de bank, op de hoek van de tafel en onder de tafel.

Wat moet jij bekennen over je leven met boeken. Ik vind het leuk om bekentenissen te lezen.

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.