boekpersonage

The Friday Five; Boekpersonage die je een dag zou willen zijn

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Boekpersonage die je een dag zou willen zijn.

Een boekpersonage die ik voor een dag zou willen zijn. Ik denk gelijk aan boeken die verfilmd zijn of een serie van gemaakt is. Dat moet ik niet doen want dat is heel anders dan hoe ik het voor me zie als ik een boek lees. Er schiet eigenlijk direct een personage door mijn hoofd die ik in het boek leuk vond maar in de serie minder; Blair Waldorf.

Als ik Blair Waldorf zeg dan weg ik natuurlijk; Gossip Girl here, your one and only source onto the scandalous lives of Manhattan’s elite. Who am I? That’s one secret I’ll never tell. You know you love me xoxo Gossip girl. Blair Waldorf was mijn favoriet in de boeken en zag ik mezelf wel zijn. Een dag in schooluniform en daarna met vriendinnen de stad in. De boeken las ik al ver voor de serie kwam en daar ben ik enorm blij mee zo heb ik van beiden kunnen genieten.

Melinda Monroe uit de Virgin River boekenreeks en dan ook even erbij zitten zoals op deze cover. Het huisje lijkt me zo heerlijk en de wandeling naar het dorp lijkt me zo fijn. Het dokter gedeelte lijkt me niet alles top maar een dag is wel goed te doen om toch even in de schoenen van Melinda Monroe te staan.

Wende Freriks uit de eilandliefdeserie van Jackie van Laren zou ik zeker een dag willen zijn. Ze lijkt me een heel leuk persoon en daarnaast heeft ze een leuke groep vrienden in Grote Vis waar ik wel een kijkje zou willen nemen en echt even de sfeer zou willen proeven.

Rebecca Bloomwood uit de Shopaholic serie. Gewoon een dag shoppen en er net zo van kunnen houden als Rebecca doet dat zou ik wel eens willen ervaren.

De laatste die ik een dag zou willen zijn is Molly van Molly & het kattencafe. Ja als kattenliefhebber wil ik wel eens weten hoe het is om een kat te zijn en dan in een cafe dat zou toch tof zijn.

Welk boekpersonage zou jij een dag willen zijn?

Wil je meer Friday Fives lezen. Ga dan naar NeerdyGeekyFanboy zijn Friday Five waar hij onderaan iedereen die mee doet linkt. Wil je zelf meedoen dan kan je Joost een berichtje sturen.