Films

The Friday Five; Films die ik in 2021 hoop te gaan zien

Het is vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: Films die ik in 2021 hoop te gaan zien.

Films en series ik gun mezelf er te weinig tijd voor. Toch kan ik er erg van genieten. Over de series die ik dit jaar wil zien schreef ik vorige week een stukje. Deze week kijk ik naar welke films ik dit jaar hoop te gaan zien.

De films die ik in 2021 hoop te gaan zien

Waar ik vooral benieuwd naar ben is of alles wel dit jaar uit gaat komen. Gaan ze The Matrix dit jaar uit laten komen of wordt het verzet. Voor nu staat deze film voor het einde van het jaar gepland en zou ik hem graag zien maar ik ben benieuwd of we hem dit jaar gaan zien.

Locked Down

Een film die mijn aandacht trekt door de persoon die erin speelt; Anne Hathaway. Anne Hathaway is mijn favoriet om naar te kijken in films. Daarnaast is dit wel een actueel thema dus ben ik wel benieuwd naar deze film. Net als ze besluiten te scheiden, ontdekken Linda (Hathaway) en Paxton (Ejiofor) dat het leven andere plannen heeft in lockdown. Opeens moeten ze verplicht blijven samenwonen. Dat blijkt een uitdaging te zijn, maar gevoed door poëzie en overvloedige hoeveelheden wijn, zal het hen op de meest verrassende manier dichter bij elkaar brengen.

Black Widow

Het verleden van Natasha Romanoff (Black Widow) haalt haar in. Na zeven optredens binnen het Marvel Universum wordt de vraag beantwoord of Avenger’s levensgevaarlijke superspion kan afrekenen met haar schuldgevoelens uit het verleden. Films van Marvel vind ik altijd erg leuk om naar te kijken ondanks dat ik misschien soms vergeet hoe het verhaal helemaal zit vind ik het erg vermakelijk met leuke actie en mooie beelden. Er wordt altijd goed aandacht besteed aan deze films.

Soul

Een film van eind 2020 die ik echt graag wil zien is Soul. Joe Gardner is een muziekleraar op de middelbare school die er van droomt als jazzmuzikant op het podium te staan. Op een avond krijgt hij eindelijk de kans op te treden als openingsact in de Half Note Club. Door een ongeluk wordt zijn ziel echter gescheiden van zijn lichaam en getransporteerd naar de trap om naar het hiernamaals te gaan. Hij rent terug, worstelt zich door de beveiliging van de trap en komt in het You Seminar terecht, een centrum waar zielen zich ontwikkelen vooraleer ze naar een pasgeboren kind worden getransporteerd.

Gardner wordt als iemand anders gezien en wordt daardoor mentor van 22. 22 is een ziel in training die een hekel heeft aan de aarde. Zielen als Mohammed Ali en Moeder Teresa heeft ze al tot het uiterste heeft gedreven om niet naar aarde te hoeven. Joe sluit een deal met 22, dat wanneer zij haar ‘vonk’ vindt, hij de’aardpas’ mag gebruiken om terug naar aarde terug te keren. Dit gaat alleen niet zonder tegenslag.

Space Jam

Nostalgie dat deze erin staat want vroeger vond ik dit echt een leuke film. We hadden Space Jam zelfs op videoband. Ik ben heel benieuwd wat ze er nu van gaan maken en met alle nieuwe technieken wat het gaat worden. De film is een vervolg op de film Space Jam uit 1996. De hoofdrol wordt gespeeld door basketballer LeBron James. De film bevat ook de Looney Tunes-personages zoals Bugs Bunny, Daffy Duck en Marvin the Martian, en Lola Bunny.

The matrix

Als je regelmatig The Matrix kijkt omdat iemand thuis die nou eenmaal graag ziet dan wil je de nieuwste natuurlijk ook gewoon zien. Achttien jaar na het laatste deel komt nu het vervolg.

Mocht je nog een leuke filmtip hebben dan hoor ik die natuurlijk graag!