Rotterdam walk

The Marathon Rotterdam Walk 2023

Zaterdag 15 april was The Marathon Rotterdam Walk 2023. De eerste editie en ik stond aan de start. Al een paar jaar geleden had ik het idee om samen met Nicole een wandeltocht te doen. Helaas was daar iets waardoor er niks meer doorging dus dat idee heb ik nooit gedeeld. In december verraste ik Nicole met een kaart waarin ik haar vroeg om samen met mij The Marathon Rotterdam Walk te gaan doen. Natuurlijk hoefde ze daar niet lang over na te denken. 

Rotterdam walk

The Marathon Rotterdam Walk

Wat is het anders om te starten aan een wandeling dan aan een hardloopevenement. !) minuten voor we gingen starten stappen we uit de metro. 5 minuten voor tijd staan we bij de start en zijn we precies op tijd om het You’ll never walk alone te horen. Om 8 uur gaan we van start.

Rotterdam walk

We wandelen over de Coolsingel. Een deel van de Coolsingel is al afgesloten de rest wordt nog afgesloten. Voor de wandeltocht is niet heel de stad afgezet. Logisch want je kan Rotterdam niet twee dagen helemaal dicht gooien. Dus wij moeten ons gewoon aan regels houden. Stoppen bij de stoplichten en als het groen is over de oversteekplaatsen oversteken en niet ernaast. Natuurlijk hield niet iedereen zich hieraan. De meesten wilden lekker doorlopen maar helaas werkt het zo niet.

 

Afstempelkaart

Om mijn nek had ik de route met stempelkaart. Onderweg was de route goed te volgen want er hingen enorm veel bordjes op met waar we heen moesten. De route voor de 5, 10 en 15 km was een groot gedeelte hetzelfde. Koos je de verkeerde afslag stond er een bord je loopt nu de 5 km route. Ging je fout kon je snel nog terug. De route ging over de Erasmusbrug naar Hotel New York, richting de SS Rotterdam. Bij de SS Rotterdam stond de eerste stempelpost. Hier kregen we een reep die we lekker konden opeten.

We wandelen lekker verder en praten hier en daar met wat mensen om ons heen. Het weer is echt perfect we hebben het zo getroffen. Onderweg een drumband, een shantikoor en een meneer die muziek maakt en dat al op de vroege morgen. Het volgende punt voor een stempel daar ontvangen we een banaan en wat water. Even lekker drinken. Op naar het mooie uitzicht op de Erasmusbrug dat is vanaf het puntje Noordereiland.

Zo wandelen we over een heel deel van dit mooie plekje Rotterdam. Het volgende punt ligt onder de Willemsbrug. Hier is de eerste dixie te vinden en dat is er één. Koffie en thee staat er ook maar wij wandelen door want we hebben net ervoor geplast bij een tentje waar we ook wat hebben gedronken.

 

Op naar het laatste deel van The Marathon Rotterdam Walk

Het laatste deel van de wandelingeven een lus naar rechts om dan via links weer richting het centrum te gaan. We gaan door de kubuswoningen wat altijd een mooie plek is. Wel druk met bezoekers en dan komen wij er als wandelaars opeens doorheen. Langs de markthal en dan gaan we weer richting de Coolsingel. Een heel stuk mogen we nog niet op de Coolsingel maar daar de laatste 500 meter wandelen we over de Coolsingel richting de finish waar de binnenhaler iedereen enthousiast begroet en er heel sfeertje van maakt. We finishen met meer dan 15 km op de teller. Bij de finish krijgen we een mooie pin, een snelle jelle en wat drinken.

Op de dixies na was het enorm goed georganiseerd. Een prachtige route, leuke afstanden al zou er denk ik wel een 21,1 km afstand bij kunnen voor de snelle wandelaars. Ik heb genoten van deze eerste editie. Wat voor mij zelf wel heel vreemd was is de finish. Bij hardlopen kom je aan geef je nog vol gas aan het einde en dan hijg je uit na de finish. Nu had ik echt het gevoel mag ik nog een rondje. Zo anders is dat maar alsnog heel gaaf om meegedaan te hebben.

Weet je wat ik nog het mooiste vind deze 15 kilometer voelde nergens als 15 km, als 3 uur onderweg zijn. Het was zo gezellig, ontspannen sfeer en prachtig weer dat de tijd voorbij vloog.