Minimalism

The minimalism game – het resultaat

De afgelopen maand zijn er veel spullen uit huis verdwenen. Laatjes uitgezocht, kledingrekken doorgespit en dat allemaal met The minimalism game in mijn hoofd. Hoe is het gegaan en heb ik 496 items weggegooid. Is het opgeruimd in huis of moet ik nog even doorgaan.

Begin maart schreef ik een artikel over The minimalism game, ga naar de pagina met de hele uitleg en video of lees hieronder wat het is en waarom ik het wilde doen.

Wat is The minimalism game?

Bij de minimalism game begin je op dag één van de maand met één item weggooien, weggeven of verkopen, dag twee worden dat twee items en dag drie, ja heel logisch drie en zo verder tot dag 31. In een maand tijd gooi je 496 items uit je huis weg. 496 dat is echt heel veel maar eigenlijk ook weer heel weinig als je al kijkt naar wat wij hebben weggegooid aan kleding. Dat waren zeker 50 items.

Waarom ik dit wilde doen?

Ons huis is niet groter dan hij is. Ik kan wel denken dat er meer en meer bij kan maar het is echt veel te vol. Het zal een rust zijn als een aantal dingen opgeruimd zijn, uitgezocht en een plekje hebben. Aan de hand van een challenge ga ik misschien ook eens beginnen aan de laatjes en kastjes die ik normaal oversla of geen zin in heb. De bovenverdieping waar alles heen verdwijnt waar ik niet weet wat ik ermee moet. Ik kan het mezelf makkelijk maken om aan 496 items te komen door alleen al in mijn boekenkast te kijken maar mijn boeken gaan de deur niet uit, dat zijn items die mij gelukkig maken. Het zijn de dingen die geen waarde hebben, rommelig zijn en eigenlijk overbodig die opgeruimd moeten worden.

Hoe is het gegaan?

Dag één was heel gemakkelijk met één item weggooien, dag twee ging ook nog goed, op dag drie wilde ik al meer weggooien dan er mocht. Het is dan lastig jezelf inhouden. Wat in het begin nog inhouden is dat is hoe verder ik kwam zoeken naar iets wat weg kan want twintigplus is toch wel veel en elke dag. Op een gegeven moment liep ik spaak en ben gestopt met een x aantal items. Ik vind het wel een super leuke manier en met opruimen zijn we nog lang niet klaar dus dat komt goed.

Alles wordt doorgespit tot het juiste aantal is bereikt. Ik vind het een leuke challenge maar helaas wat te lang. Elke dag bezig zijn met opruimen is niet mijn ding vooral niet als je pas laat thuis bent en dan nog 24 items moet uitzoeken om op te ruimen. Uiteindelijk hebben we heel veel dingen opgeruimd, maar zijn er ook weer dingen binnengekomen. Klaar met opruimen en uitzoeken zullen wij denk ik nooit zijn maar er is op sommige plekken al wat meer ruimte en orde gecreëerd.

Lijkt deze game jouw wat en hoe zorg jij dat je niet te veel spullen hebt?

Bewaren

Bewaren