Minimalism

The minimalism game

Bij Josianne en Lindsey las ik op hun blog over The minimalism game. Ik las bij hun dat het ging over 500 items weggooien en beginnen op dag één met één item. De titel zegt al veel maar wat is het precies ik wilde wel meer weten over deze game. Ik kwam op The Minimalist website en ben daar gaan lezen en kijken. Heel inspirerend om te kijken en te luisteren.

Voor ik ga met uitleggen wat The minimalism game is vind ik dat je eerst even de video moet kijken.

Wat voel, ervaar jij als je deze beelden ziet en de mensen hoort spreken. De beelden van de mensen die vallen over andere mensen en rennen naar spullen vind ik echt heel bizar. Gelukkig ben ik zelf zo niet maar ik weet wel dat we te veel spullen hebben. Sinds het begin van het jaar ben ik al bezig met opruimen en dat gaat best goed. We hebben nu al drie vuilniszakken met kleding weggebracht zijn er al wat kastjes in de badkamer opgeruimd en daarbij spullen naar mijn ouders gegaan maar er kan nog zeker meer gedaan worden.

Wat is The minimalism game?

Bij de minimalism game begin je op dag één van de maand met één item weggooien, weggeven of verkopen, dag twee worden dat twee items en dag drie, ja heel logisch drie en zo verder tot dag 31. In een maand tijd gooi je 496 items uit je huis weg. 496 dat is echt heel veel maar eigenlijk ook weer heel weinig als je al kijkt naar wat wij hebben weggegooid aan kleding. Dat waren zeker 50 items.

Waarom wil ik dit doen?

Ons huis is niet groter dan hij is. Ik kan wel denken dat er meer en meer bij kan maar het is echt veel te vol. Het zal een rust zijn als een aantal dingen opgeruimd zijn, uitgezocht en een plekje hebben. Aan de hand van een challenge ga ik misschien ook eens beginnen aan de laatjes en kastjes die ik normaal oversla of geen zin in heb. De bovenverdieping waar alles heen verdwijnt waar ik niet weet wat ik ermee moet. Ik kan het mezelf makkelijk maken om aan 496 items te komen door alleen al in mijn boekenkast te kijken maar mijn boeken gaan de deur niet uit, dat zijn items die mij gelukkig maken. Het zijn de dingen die geen waarde hebben, rommelig zijn en eigenlijk overbodig die opgeruimd moeten worden.

Vandaag op 1 maart ga ik dus één ding weggooien. Wat dat is heb ik nog geen idee maar het gaat weg ik ga eraan beginnen. Ik ga proberen het bij te houden en als dat lukt er een conclusie over schrijven.

Wat vind jij van deze challenge?