Thriller boekentips voor de feestdagen

Thriller boekentips voor de feestdagen

Herfst en winter is voor mij de tijd van de thrillers. Lekker op de bank, verwarming aan dekentje erbij en de regen horen op het raam. Kan het nog beter? De sfeer van het donker en het weer brengt me lekker in de sfeer van een thriller. Welke thrillers je echt moet vragen deze feestdagen laat ik je vandaag weten. Er staat er zelfs één tussen die ik nog niet uitgelezen heb maar er wel al bij zet als must buy.

De thrillers die ik vandaag deel als tip zijn niet eng eng, maar wel erg goed geschreven. Ik ben de nacht met onverwachte elementen, kijk niet om met een criminal minds sfeer en Memento met moorden en nog meer lijken.

Ethan Cross – Ik ben de nacht

Ethan Cross - Ik ben de nacht

Wil je met me spelen? Mijn naam is ­Francis Ackerman jr. Ik ben wat men wel een seriemoordenaar noemt. Al mijn slachtoffers ­krijgen een eerlijke kans, ik dood niet zomaar. Ik speel een spel met ze. Wie wint, overleeft. Ik heb nog nooit verloren. De meeste mensen zullen van mij gruwen. Sommigen zullen mij aanbidden. Zij zijn net als ik. Maar iedereen zal zich mij herinneren. Mijn naam is Francis Ackerman jr. Ik ben de nacht, en ik wil een spel met je spelen. Ik ben de nacht kocht ik op deze tekst en het uiterlijk mijn hele recensie lees je hier.

Clare Donoghue – Kijk niet om

kijk-niet-om-2

Heerlijk wanneer een thriller begint met een moord, op deze manier kom ik gelijk in het verhaal. Mijn hoofd begint gelijk vragen te formuleren en op te letten hoe alle personen die voorbij komen zich gedragen. De verschillende verhaallijnen lezen heel natuurlijk en logisch lopen ze in elkaar over tot het één verhaallijn wordt. Je leest wel heel het boek vanuit andere personen, hier en daar zette dit mij even op een dwaalspoor vooral aan het einde. Dit kwam waarschijnlijk ook omdat ik het einde niet verwacht had en daardoor niet meer wist over wie het ging. Hierdoor was het einde wel een verrassing en niet voorspellend voor mij. Lees mijn hele recensie hier.

Emelie Schepp – Memento

tip-memento

Als laatste een boek waar ik nu in aan het lezen ben en waarvan jullie van de week de recensie zullen zien hier op mijn blog. Ik heb niet veel thrillers gelezen dit jaar en maar ik denk dat Memento toch wel een plek deelt op één samen met Ik ben de nacht. Echt een heerlijk boek om in de herfst/winter te lezen en lekker weg te kruipen op de bank.

Welke thriller zou jij mij aanraden?