blinde

Thunberg – Blinde woede

Blinde woede heeft een prachtige cover die terugkomt in de rug van het boek. Heel tof als hij in de boekenkast staat dat het design van de voorkant in het klein te zien is. De eerste indruk is de cover maar het gaat echt wel om het verhaal en daar was ik heel verrast over hoe dit zich ontwikkelde.

Een biochemisch bedrijf wordt verzwolgen door een allesverwoestende vlammenzee. Wanneer het vuur is geblust, treft de politie het verbrande lichaam van een man aan en een mysterieus symbool met de woorden ‘Fight back’ erop. De brand kan geen toeval zijn. Bij verschillende protestacties over heel Europa duikt steeds hetzelfde symbool op. In Den Haag buigt Eurojust zich over de zaak, met de Zweedse Esther Edh aan het hoofd. Het duurt niet lang voordat ze terechtkomt in een zenuwslopende race tegen de klok om een nieuwe aanslag te voorkomen.

Dit boek is verschenen eerder dit jaar in februari. Ik had het binnen gekregen en het is per ongeluk tussen de boeken gekomen in de boekenkast. In een mailcommunicatie werd ik eraan herinnerd dit boek te hebben. De boekenkast werd doorzocht en dat weekend was Blinde woede waar ik in dook. Ik was heel benieuwd naar dit boek, de cover trok me aan door de dame met de rode jas op de voorkant en de demonstratie op de achtergrond. De tekst op de achterkant verteld dat het een Europese zaak is en dat lijkt me heel leuk een boek wat zich afspeelt in meer plaatsen waaronder Den Haag.

blinde

De laatste zin onderaan vind ik een hele mooie

Het verhaal komt langzaam op gang. Tijdens het lezen van het proloog en de eerste hoofdstukken had ik wel even het idee waar gaat dit heen. Wie zijn al die mensen. Ja er komen aardig wat mensen voorbij maar dat wordt allemaal duidelijk terwijl ik verder blijf lezen. Vanaf de brand bij het biochemisch bedrijf zit ik helemaal in het verhaal. Op dat moment zit er namelijk een heerlijke vaart in het verhaal. De spanningen lopen op tijdens het lezen en door de korte hoofdstukken denk ik elke keer; nog één hoofdstuk.

Sommige ontwikkelingen in het verhaal zag ik niet aankomen. Super leuk als je opeens verbaasd bent tijdens het lezen door de ontwikkelingen die plaats vinden. Aan het einde kwam ik erachter dat dit het vierde deel is over Esther Edh en Fabia Moretti. Waarschijnlijk zal je in eerdere delen meer te weten komen over beide dames maar ik miste dit zeker niet. Het is een hedendaags boek want wanneer ik dit lees wordt er gedemonstreerd op de A20. Zelf heb ik nog niet eerder een boek gelezen met dit onderwerp en zo uitgewerkt. Blinde woede van Thunberg is te koop voor € 24,99 bij bol.com (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan The New Book Collective