tijd

Tijd nemen om te lezen

Lezen, iets wat ik bijna elke dag doe. Soms een paar bladzijdes, dan weer hele hoofdstukken en heel soms een heel boek in één dag. Er zijn zeker dagen dat ik geen bladzijde lees. Dan ben ik te druk, niet rustig, afgeleid en ga zo maar door. Toch mis ik het dan wel om even te lezen. Weg te kruipen in een boek is zo fijn dat ik gewoon elke dag zou moeten lezen.

Lezen is iets wat je overal kan doen het enige wat je nodig hebt is een boek. Je hoeft het boek alleen maar open te slaan en te gaan lezen. Makkelijk toch? Zo lijkt het wel maar toch slaan we te weinig een boek open om echt te gaan lezen. Ik merk het zelf ook want het is nu weekend en ik had makkelijk mijn boek uit kunnen lezen maar het is niet gebeurt. Reden? Te veel afleiding, te vaak mijn telefoon gepakt (om eigenlijk niks te doen) en de tijd vliegt gewoon voorbij. Toch vind ik mijn lees momenten.

Wanneer lees ik dan?

  • Het is heel goed om je dag te beginnen met rust en daarom probeer ik elke dag minimaal een bladzijde te lezen wanneer ik wakker wordt. Heb ik wat meer tijd dan ga ik zeker voor een half uur lezen.
  • Ter ontspanning probeer ik in mijn pauze op het werk te lezen. Minimaal 20 minuten heb ik dan om te lezen en daar kan ik toch een aantal bladzijdes te lezen mits ik niet te veel gestoord wordt. Wanneer ik te veel gestoord wordt is het lezen meer een stuggeling door elke keer weer dezelfde zin te moeten lezen en dan stop ik.
  • Voor of na het avondeten een paar bladzijdes of na het eten hele hoofdstukken.
  • Nog even voor het slapen gaan een paar bladzijdes lezen wat heel ontspannend is.
  • Wanneer ik ergens moet wachten pak ik mijn boek uit mijn tas.

Hoe kan jij meer gaan lezen?

  • Het aller belangrijkste neem altijd een boek mee en dan echt overal.
  • Ga lezen voor je gaat slapen, even een rust moment.
  • Zoek een rustig plekje om te zitten en ga daar lezen. Binnen, buiten waar dan ook.
  • Ga je ergens alleen eten, vind het dan niet gek om gewoon lekker in je boek te gaan lezen terwijl je wacht. In een boek lezen is altijd beter dan tijden in op je telefoon staren.
  • Ga je met het openbaar vervoer naar je werk? Lees tijdens je reis, tijdens het wachten op de tram, bus, trein of metro.

Zoek je leuke boeken om te lezen kijk dan eens op mijn boekenpagina en klik op de titel naar de recensie. Deze lijst wordt eens in de zo veel tijd bijgewerkt dus kom af en toe terug om te kijken welke boeken erbij zijn gekomen.

Wat doe jij om meer te lezen?