time management

Time management #1 planning maken

Time management is het veelal procesmatig, effectief en efficiënt plannen uitoefenen van activiteiten en taken met als doel de effectiviteit, efficiëntie en productiviteit te verhogen. Door gebruik te maken van time management krijg je de regie over je werk weer in handen en kun je tijd en taken efficiënter managen.

Wat hierboven staat is wat time management betekend als je het opzoekt op google. Je vind veel sites over time management met nog meer woorden. Ik heb ze gelezen en heb de eerste stappen geprobeerd te zetten. Vaak lukt me de eerste stappen heel goed maar door iets vergeet ik een deel van de week het te doen en dan maandag start ik er weer mee maar elke keer is er iets. Terwijl ik hiermee bezig ben om het een gewoonte te maken verschijnt er op Facebook een bericht van de sportschool. Workshop time management en prioriteiten stellen door Verschoor Coaching, dit sluit perfect aan dus ik schrijf me in en ga erheen.

Erheen gaan is al een time management en prioriteiten dingetje maar het lukt. Ik ben zelfs te vroeg, iets waar ik van hou maar niet had verwacht. Op tijd aanwezig zijn is voor mij een must daar probeer ik in mijn planning rekening mee te houden. Toch door onverwachte dingen kan dit wel eens niet gaan zoals ik dacht.

Op de workshop van Verschoor coaching kwamen drie mensen op af. Niet veel maar eigenlijk heel fijn zo’n klein groepje. Er is interactie met elkaar en dat is leuk, met een grote groep is dit toch vaak anders. Bij een vorige keer was de groep groter, waren er andere soort mensen, al groepjes die samen kwamen en dan merk je toch dat het anders is. Ik vond dit persoonlijk prettiger. Een klein groepje was lekker, rustiger en meer interactie.

Tijdens de workshop schrijven we allemaal druk mee. Allemaal notities om na te lezen en punten om aan te werken en op te letten. Een belangrijk punt; Ga een planning maken. Doe niet alles los uit je gedachten maar noteer wat voor vandaag belangrijk is om te doen, wat prioriteit heeft en dan kan je aan de slag. Voor mij zeker een belangrijk punt privé maar ook zakelijk. Zakelijk zijn dit zelfs bij drie kanten, op mijn werk, voor mijn blog en voor ons eigen bedrijf. Planning heeft niet alleen met tijd goed indelen te maken maar je moet ook kijken naar wat prioriteit heeft. Eigenlijk hangen veel van de punten samen maar toch kan ik ze niet allemaal tegelijk gaan toepassen, kleine stapjes beginnen dan is het makkelijker te zien of ik het oppak en beter vol te houden dan too much in één keer.

Na de workshop was ik nog meer gemotiveerd om aan de slag te gaan met de punten die we besproken hebben. Het zijn een aantal punten en je kan niet met alles tegelijk beginnen dus ben ik begonnen met de planning te maken. Vanaf de workshop ben ik hiermee bezig. Het liefst doe ik de planning voor de volgende dag in de avond maken. Alles wat in mijn hoofd zit opschrijven en de planning invullen. Op deze manier hoef ik dingen niet te onthouden want ze zijn opgeschreven. Voor de hele volgende dag weet ik wat te doen en ik laat ruimtes vrij voor onverwachte uitloop, rust of onverwachte dingen. Pauzes zijn belangrijk en moet je vooral niet vergeten in te plannen.

Door het opschrijven kom ik er wel achter dat een agenda fijn is maar niet alle ruimte heeft die ik nodig heb. Ik ben mijn eigen daily notes pagina’s gaan maken. Handig als je grafisch vormgever bent en over de juiste programma’s beschikt. Voor mijn agenda heb ik nu extra pagina’s gemaakt en heb ik alles bij elkaar. Wel echt fijn want mijn agenda gaat zo ook veel langer mee.

Het voordeel van een planning maken is de rust die ik voel. Ik weet wat er moet gebeuren, wat minder haast heeft en wat nog minder belangrijk is. Het is overzichtelijker. Waaruit bestaat mijn planning dan?

De planning bestaat uit

  • Belangrijk moet vandaag
  • Een leuke bezigheid
  • Activiteit
  • Huishoudelijke klussen
  • Fijn als het ook vandaag kan maar geen prio

Op deze manier probeer ik de planning voor mijn dag te maken. Natuurlijk lukt dit niet altijd. Neem afgelopen week vanaf vrijdag 6 juli tot en met 14 juli was heel mijn agenda anders dan gepland. Ik werd ziek. De lezing op zaterdag kon ik nog heen maar erna was het over. Dus werd de agenda herzien. Belangrijk moet vandaag werd het enige op mijn lijstje en dat was werken de rest was op de bank liggen, eten en slapen. Meer energie was er niet en dan moet je ook het allemaal los kunnen laten en inzien dit is het belangrijkste nu en de rest niet. Deze week pak ik de goede en positieve planning weer op.

Het is een begin van mijn time management, ik ga met meer punten aan de slag, andere punten was ik al mee bezig en die moet ik doorzetten. Ik hou jullie op de hoogte hoe het gaat met mij time management en wat er verbetert.

Ik ben benieuwd hoe jij jouw agenda indeelt.
Moet je veel van jezelf? Heb je nog tips?