slim

Timothy Ferriss – Fit, rijk & slim

Inspirerende boeken zijn boeken die ik naast lekker weg droom boeken of enge boeken graag lees. Inspiratie halen uit leerprocessen van anderen, tips die ze delen en inzichten die ze geven dat is erg fijn. Ik heb al een aantal inspirerende boeken gelezen maar nu eindelijk een boek van Timothy Ferris die al een aantal boeken op zijn heeft staan, fijne podcasts heeft en nu Fit, rijk & slim heeft geschreven.

Timothy Ferriss, auteur van Een werkweek van 4 uur, slaagde erin om allerlei experts te spreken, van bekende sterren als Jamie Foxx, Kevin Costner, Edward Norton en Arnold Schwarzenegger tot atleten, special agents, toppsychologen en biochemici, en vroeg hen naar hun inspiratie en motivatie. In Fit, rijk & slim deelt hij die inspirerende verhalen, aangevuld met praktische handvatten, levenslessen en tips die je zelf kunt toepassen in je leven om gezond, rijk en wijs te worden. Zoals Timothy ­Ferriss zelf aangeeft: dit is zijn ultieme notitieboek met alle gereedschappen, tactieken en insidertips die je nergens anders vindt.

Wanneer ik het boek binnenkrijg schrik ik een beetje van de dikte van het boek. Ik moet hem echt met twee handen vasthouden als ik ga lezen want met één hand ga ik dat niet lang volhouden. 670 bladzijdes telt Fit, rijk & slim dat zijn heel veel bladzijdes. Ik begin met lezen, het voorwoord, en dan het stuk wat je moet lezen voor je gaat lezen en daar staan regels in. Regel 1: Sla gerust stukken over. Lees wat je interessant lijkt en sla gerust stukken over. Regel 2; Sla over maar doe dat verstandig en dat doe je door te markeren wat je gelezen hebt of wat je overslaat want je kan het een andere keer wel nodig hebben. Ik vind dit een hele goede tip want in één keer zo veel tips en inspiratie krijgen dan krijg ik het allemaal niet verwerkt. Nu kan ik heel het jaar door geinspireerd worden, een stukje lezen op zoek naar tips of een richting.

Binnen no-time zit mijn boek al met heel veel plakkertjes vol, stukjes tekst die ik wil onthouden en dan besluit ik ze te onderstrepen want de plakkertjes bleven niet goed op hun plek zitten omdat ik het boek in mijn tas meesleep. Het boek is tijdens het plaatsen van deze recensie nog niet uit. Ik deel toch mijn ervaring op basis van wat ik gelezen heb want het is een boek wat perfect bij het begin van het nieuwe jaar past. Het is inspirerend om te lezen, tips te gebruiken en kijken of ik die kan toepassen. Persoonlijk vind ik het ook geen boek wat je in één keer gaat lezen. Daarvoor krijg je dan te veel tips en informatie binnen. Je kan nooit allerlei tips in één keer gaan toepassen want dan heb je geen idee wat wel en wat niet werkt. Ik lees daarom nu elke week een paar stukjes in het boek.

Wat ik heel fijn vind is dat het elke keer korte stukken tekst zijn. Soms wat langer, hier en daar wat extra informatie, oefeningen, vragen, stukken om over na te denken maar geen hele lange lappen tekst en hele moeilijke info. Heel begrijpelijk neergeschreven en uitgelegd waar nodig. Het staat vol met citaten van bekende en minder bekende mensen, en vol met informatie. Een paar bekende heb ik opgezocht om eerst te lezen wat ze te vertellen hebben. Zo las ik o.a. de stukjes van Casey Neistat, Bryan Johnson, Jamie Foxx. Maar ook minder bekenden zoals Joe de Sena en Amelia Boone lees ik direct. Er staan ook oefeningen in voor trainen en die zijn duidelijk uitgelegd en waar nodig voorzien van een illustratie.

Waar je ook inspiratie of motivatie voor zoekt ja kan het in Fit, rijk & slim vinden. Iedereen heeft wat aan dit boek op welk punt je ook staat in het leven of in het jaar je kan erin beginnen en je laten inspireren om aan de slag te gaan. Aan het einde krijg je nog tips voor andere boeken maar ook films en documentaires die de mensen uit het boek aanbevelen.

Een boek om het nieuwe jaar mee te beginnen, af en toe weer op te pakken en weer wat te lezen dat is zeker Fit, rijk & slim. Je kan dit boek voor € 24,99  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Boekerij