Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die Sinterklaas in mijn schoen mag stoppen

Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die Sinterklaas in mijn schoen mag stoppen

Top Ten Thursday vind ik altijd leuk maar zelf vulde ik hem nog nooit in en ik dacht laat ik daar gewoon mee gaan beginnen. Als sinterklaas nog tijd heeft mag hij best een paar boeken in mijn schoen stoppen. Ze staan door het hele huis heen verspreid en zelfs in mijn auto kan hij er een paar vinden dus een schoen vinden is gen probleem. Wat hij erin mag stoppen.

Boek 1: Marathon lopen kan iedereen
Alles wat je als leek moet weten om een halve of een volledige marathon met succes te kunnen uitlopen

Iedereen kan een marathon lopen. U ook! Kijkt u ook altijd met respect en bewondering (en ook een beetje medelijden) naar de duizenden marathonlopers die, gekweld en in gevecht met zichzelf, voorbij komen lopen, op weg naar de magische eindstreep? En denkt u dan ook altijd ‘Ik wou dat ik dat kon’, meteen gevolgd door ‘Maar daar ben ik niet voor in de wieg gelegd’, ‘Ik ben niet sportief genoeg’ of ‘Ik zou niet weten hoe ik eraan moet beginnen’? Dan moet u beslist dit boek eens lezen. John Bingham, voormalig couch potato en nu overtuigd hardloper, en fitnesscoach Jenny Hadfield laten u zien dat een marathon lopen niet enkel voor halfgoden is weggelegd, maar ook voor gewone stervelingen (ja ook voor u!) een bereikbare droom kan zijn. In dit boek vindt u de moed om te gaan trainen, de wilskracht om door te zetten en de volharding om de ene kilometer na de andere te overwinnen. Met dit boek zet u alvast de eerste belangrijke stap op weg naar de finish.

Boek 2: Het Body Book
De internationale superster leert je houden van je lijf
Om jezelf naakt te kunnen zien op het grote scherm, moet je toch lekker in je vel zitten… Cameron Diaz weet als geen ander welke rol voeding en beweging spelen bij een positief zelfbeeld. In dit boek ontdek je welke voeding goed voor je is, hoe het lichaam werkt, wat de voordelen van beweging zijn, en hoe je volhoudt. Kortom, Cameron toont hoe je lief kunt zijn voor je lijf!

Boek 3: Jill Mansell Drie is teveel
Cass Mandeville is gelukkig. Ze presenteert een succesvol radioprogramma, is al jaren getrouwd met haar jeugdliefde Jack en samen hebben ze drie geweldige kinderen. Cleo is een aanstormend topmodel en Sean een succesvolle stand-upcomedian. Hun jongste dochter Sophie, nu nog verborgen achter dikke brillenglazen, is duidelijk een schoonheid in de dop. In de ogen van de media is de familie Mandeville perfect. Tot de oogverblindende journaliste Imogen op de stoep staat voor een interview. Cass ontdekt dat Jack niet zo perfect is als ze dacht. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek, van Sophie. Lukt het ze om het huwelijk te redden?

Boek 4: Yoga geeft ruimte
Volledig in kleur en met veel foto’s geeft yogadocente en ex-stuntvrouw Skadi van Paasschen in haar boek Yoga geeft ruimte uitleg over de nieuwste trend op yogagebied over Yin Yoga. Deze vorm van yoga is erop gericht de spieren te ontspannen en verlichting te geven bij chronische pijn en emotionele klachten. De drie Yin yogalessen in dit boek helpen je om je emoties in balans te brengen, het zenuwstelsel tot rust te brengen en een diepe ontspanning van je lichaam te realiseren. Yin yoga is een relatief jonge vorm van yoga en heeft een diepe stimulerende, kalmerende en ontspannende werking.

Boek 5: Sophie Kinsella Sopaholic naar de sterren
Becky Brandon (meisjesnaam Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky’s echtgenoot Luke. Er is zóveel te zien en te doen. Ze is verbaasd dat haar privébezoekjes aan de filmsets de nodige consternatie opwekken. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A List Hollywood peuterspeelzaal terechtkomt. Daar is een… eh… helpende hand voor nodig.

Top Ten Thursday: Top 10 Boeken die Sinterklaas in mijn schoen mag stoppen

Boek 6: Special Edition Harry Potter Paperback Box Set
Boxsets vind ik erg leuk vooral als het specials zijn en aangezien mijn Harry Potter collectie nog niet compleet is mag deze er wel bij op mijn lijstje.

Boek 7: Versjes van lars
Het is heel cheesy om te zeggen, maar het is wel waar: op elke bladzijde van dit boekje met versjes van de jonge dichter Lars van der Werf, zit in het papier en de drukinkt een glimlach voor op je gezicht verstopt.Ze zijn vaak maar heel kort en ogenschijnlijk ontzettend simpel, maar de versjes van Lars doen iets met je. Ze beschrijven stuk voor stuk nét dat ene wat jij nooit onder woorden kunt brengen.Dus schrijf de versjes vooral over in liefdesbrieven aan de liefde van je leven en op kaarten naar je moeder, dat vindt Lars helemaal niet erg. En lees ze elke dag voor het naar bed gaan. Glimlachend gaan slapen is veel gezonder.

Boek 8: Lisette Jonkman Verslingerd
Humoristische roman over een beautyblogger, een huis vol nerds en échte liefde.
Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucys relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Boek 9: Baptist de Pape over The power of the heart
The Power of the Heart brengt de kracht, de wijsheid, de liefde en de intelligentie van ons hart op een volkomen vernieuwende wijze onder de aandacht. Wat hebben Paulo Coelho, Isabel Allende, Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Maya Angelou met elkaar gemeen? Ze onderkennen de noodzaak van het luisteren naar je hart. Auteur Baptist de Pape sprak met hen en nog vele anderen.

Boek 10: De boekendief
Duitsland, 1939. Liesel is pas negen jaar oud wanneer ze door haar moeder naar een pleeggezin wordt gebracht. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Tijdens de verwoestende bombardementen klampt ze zich in de schuilkelder vast aan haar schatten. Dit is een verhaal over moed, vriendschap, liefde en overleven, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood, een toepasselijke verteller. Maar zal hij haar ook sparen?

Dus sinterklaas mocht u langskomen dit is mijn lijstje lekker divers.

Naar idee van De Lady Library