Torre Argentina het huis van honderden verlaten katten

Vorige week ben ik een week naar Rome geweest en op de eerste dag bezochten wij een heel mooi project. Torre Argentina Roman Cat Sanctuary, Torre Argentina het huis van honderden verlaten katten,  een opvang voor alle zwerfkatten.

De katten in Rome vinden het heerlijk om in de ruïnes te kruipen en daar hun plekje te creëren maar Rome is ook een drukke stad waar een kat niet zomaar kan oversteken zonder geraakt te worden door een auto. Gewonden katten worden ook verzorgd zodat ze weer op de been komen en weer in de ruïnes kunnen kruipen.

Torre Argentina het huis van honderden verlaten katten

Een werkdag bij Torre Argentina begint om 08:00 met het schoonmaken en ontsmetten van kooien zodat verspreiding van ziektes voorkomen kan worden. Dit is voor de vrijwilligers een van de belangrijkste taken. Daarna wordt er eten uitgedeeld aan de katten binnen en buiten die tussen de ruïnes wonen. Tijdens het eten geven worden alle katten goed bekeken, zo wordt er in de gaten gehouden of ze geen zorg nodig hebben en of er nieuwe katten bijgekomen zijn. Nieuwe katten moeten onderzocht worden, gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd. Zeven dagen per week wordt er voor de dieren gezorgd en kun je er ook terecht om te kijken, te helpen en te doneren. Verder op de dag wordt er continu aandacht aan de katten gegeven, worden ze geaaid, gekamd en verzorgd.

De mensen die voor de katten zorgen doen echt geweldig werk en geven de katten een kans, we zijn op onze laatste dag nog een keer geweest en hebben toen wat dingetjes gekocht  en geld gegeven om ze zo te kunnen helpen.

Wil je meer weten over deze kattenopvang of ze zelf bezoeken wanneer je in Rome bent dan kan je even de website bekijken. Wij waren blij dat we dit hebben gezien en een ieniminie steentje hebben kunnen bijdragen, als er ooit een volgende keer komt gaan we zeker weer.