Underneath the Christmas tree

Underneath the Christmas tree

I don’t want a lot for Christmas There is just one thing I need I don’t care about the presents Underneath the Christmas tree I just want you for my own More than you could ever know Make my wish come true oh All I want for Christmas is you

Elk jaar is het weer een heel karwei. Dozen naar beneden, alle takken bij elkaar zoeken, uitvouwen en in de boom hangen. De lichtjes erin gevolgd door alle kerstornamenten. Bijna twee dagen ben ik bezig met allerlei dingen voor de boom en de kerstsfeer in huis. Wanneer alles eindelijk staat ben ik enorm blij want het is zo gezellig met de donkere dagen. Wanneer ik op sta en het is nog donker buiten zet ik de boom aan en voelt het een stuk fijner. Wat een boom allemaal al niet kan doen met je gevoel.

Alle belangrijke ornamenten zitten boven in de boom, ze hebben de belangrijkste plek en zijn tegelijkertijd katproef. Alles wat onderin hangt vooral de onderste laag is plastic en die gaan wel vaak de hele woonkamer en keuken door. Want ja zo’n bal is toch leuk om mee te spelen, wat doet dat in een boom?

Onze boom is heel divers. We hebben er echt van alles inhangen, engelen, vogels, pakketjes, pegels, ballen, klokjes, uilen, schoentjes, echt enorm veel. Wat ik nog steeds mis is een kerstman maar helaas heb ik nog steeds geen mooie gevonden. Alle bomen die dezelfde kleur of twee kleuren zijn vindt ik echt prachtig maar niet bij mij. Ik ben gewend een kleurrijke boom te hebben met van alles en nog wat erin.

Dit jaar nieuw zijn de uil, de ster hierboven en een houten slee. Elk jaar willen we iets nieuws kopen voor de boom, op deze manier kan iets ouds of van plastic weg. Wat we nog niet hebben gevonden is een nieuwe ster voor boevenop de boom. Wij vinden de ster die we nu hebben te saai en niet mooi genoeg. Maar we lopen er vast vanzelf tegenaan.

Bij ons zelfs de single van Mariah Carey in de boom. Het perfecte kerstnummer. Zo heerlijk wanneer je deze op de radio hoort, al vanaf de eerste begin tonen van het nummer wordt ik helemaal vrolijk.

Naast gekochte ornamenten maak ik zelf ook graag dingen en dit keer wat voor in de boom. Zo maakte ik de linker bal zelf met behulp van een oud boek.

Onder onze kerstboom vind je een lego trein, jozef, maria en jezus, met alle anderen eromheen en natuurlijk boeken. Boeken mogen niet ontbreken onder de kerstboom.

Hoe de hele boom er dan uit ziet? nou hieronder zie je onze grote kerstboom.

Hoe ziet jouw boom eruit?