update

Update de 20 van 2020

Aan het begin van 2020 maakte ik een lijst van 20 dingen die ik in 2020 wilde gaan doen, ondernemen, bereiken. We weten allemaal dat 2020 anders verloopt dan we op 1 januari hadden gedacht. Nu we zeven maanden verder zijn is het tijd om eens te kijken hoe het met mijn lijst staat. Een update, heb ik al wat kunnen afvinken, zijn er dingen die niet meer gedaan kunnen worden en wat staat me nog te wachten.

De hele lijst zet ik gewoon hieronder neer en onder elk onderdeel hoe het ervoor staat.

 • Naar een museum. Afgelopen jaar ben ik niet naar een museum geweest terwijl ik dat wel erg leuk of interessant vind. Heel misschien wordt het de kunsthal. In de kunsthal is tot en met maart Couturissime van Thierry Mugler te zien en volgens mijn ouders echt wat voor mij. Naar een museum ben ik nog niet geweest en ik verwacht dat ik dit jaar niet meer ga. Behalve als er heel veel gaat veranderen. Misschien een buitententoonstelling of een graffitiroute.
 • de 10.000 stappen challenge 2 maanden volhouden. In 2019 deed ik dit al een ruime maand en nu wil ik het langer volhouden. De reden? Omdat bewegen belangrijk en fijn is. Daarnaast zal ik die stappen veel buiten zetten en buiten zijn is ook erg goed voor je. 15 april begon ik met wandelen, elke dag na het werk nog even naar buiten wanneer iedereen weer binnen was. Elke dag meer dan 10.000 stappen en op 24 juni stopte ik ermee. Het was genoeg en meer dan 2 maanden. Niet bewust ermee begonnen wel bewust doorgegaan. Maar het werd een moeten en dat voelde niet fijn. Nu heb ik dagen dat ik de 4000 haal, de 6500 of ruim over de 10.000. Het gemiddelde in een maand blijft rond de 10.000 en dat vind ik dan heel mooi.
 • 3x 12x barbell overhead press 15 kg kunnen. Dit is een leuke maar uitdagende oefening. Het lijkt me tof en een overwinning dit te kunnen. Als het doel behaalt is dan gaan er extra gewichten bij en begint de telling weer opnieuw. Dit is gelukt redelijk aan het begin van het jaar. Maar toen ging de sportschool dicht. Toen ik weer buiten kon trainen deed ik niet gelijk 3x 12x en nu lukt dat ook nog niet. Het is weer langzaam opbouwen om hem een tweede keer te kunnen afvinken.

 • De cursus landschapsfotografie volgen via de Kamera Express Academy. Dit wilde ik vorig jaar al doen alleen deed ik het niet. Nu zou ik het graag echt oppakken en doen want fotograferen is te leuk. Hier ben ik aan begonnen en weer mee gestopt. Zo slecht in volhouden van sommige dingen en dit komt ook omdat ik te veel dingen leuk vind maar wie weet maak ik dit nog af.
 • Genieten van hardlopen. Geen te hoge doelen stellen maar kijken naar wat wel gaat. Het belangrijkste is dat ik het kan en doe, niet dat het snel en ver is. Bewust bezig zijn met trainen wat ik kan en genieten ervan. Mede dankzij Covid-19 heb ik dit plezier teruggevonden. Geen hardloopevenementen, nergens specifiek voor te trainen maar belangrijk wel blijven bewegen. Geen zware inpakt maar wel bezig zijn. Even wist ik niet hoe of wat maar met een schema van Gudrun Hespel train ik nu richting de 5 km en elke training tot nu toe is fijn.
 • Mijn slaapkamer veranderen/opknappen. Heel eerlijk het is nu gewoon een rommeltje. Het kan fijner, leuker en rustiger en dat wil ik bereiken met de verandering. Done, mijn bed is een kwartslag gedraaid, het kledingrek staat verstopt schuin achter de kast en het is veel rustiger.

 • Een kleurboek zo vol mogelijk kleuren. Kleuren is zo ontspannend en nog steeds leuk om te doen. Ik vergeet het te vaak terwijl ik genoeg kleurboeken heb om er lekker in bezig te zijn. Of ik één kleurboek zo vol mogelijk kleur weet ik nog niet want het mandala kleurboek en de magische jungle wisselen elkaar nu af maar het is ook best veel werk. Genieten is het zeker.
 • Van kleuren kom ik gelijk op Conté. Conté is erg leuk om mee te werken dus wil ik de technieken weer verfrissen en mooie creaties mee maken. Met stiften en kleurpotloden ben ik al heerlijk bezig en conte moet ik er nog bijpakken om daar weer mee aan de slag te gaan.
 • In november begon ik met een boek project. Ik was echt lekker bezig maar opeens was ik het even vergeten. Dit wil ik afmaken en een mooie plek geven. Wat het is en wordt zien jullie later. Nog geen bladzijde verder. Ik weet gelukkig wel waar het ligt.
 • De creativiteit blijft erin, ik kan daar heel blij van worden en toch doe ik het niet. Voor de kerst wil ik vilten ornamenten maken. Die ik al heb gemaakt zijn super leuk en staan mooi in de boom dus een paar erbij zou erg leuk zijn. Misschien alvast handig als ik weet waar het vilt ligt.
 • Mijn fiets maken die al ruim 1,5 jaar met een lekke achterband staat. Eens kijken of ik dit samen met mijn vader kan doen. Moeten we nog steeds doen maar ja Covid-19 en dan te dicht bij elkaar staan daar doen we niet aan dus nog even wachten.
 • Beslissen of ik een derde piercing neem. Het is iets wat al een tijdje door mijn hoofd spookt. De plek beoordelen of het een ja of nee wordt. Letterlijk gisteren hier nog over gehad en ik denk dat ik het weet maar nog niet weet. Snap je het nog.
 • 3 weken vrij nemen achter elkaar. Iets wat ik in 13 jaar nooit heb gedaan maar me nu echt wel eens lekker lijkt. In mei zou het zo ver zijn. Drie volle weken vakantie maar Covid-19 kwam en alles was dicht. Dus ging dit niet door. Het had wel gekund natuurlijk maar drie weken echt thuis zitten daar had ik niet echt de behoefte aan. Mijn vakantie wordt nu 2 weken in september en 1 week in december. Ongeacht wat er nog gaat komen ben ik dan vrij.
 • Naar het strand gaan. Niet met de auto maar met de Hoekse lijn vanaf Capelse brug helemaal naar Hoek van Holland. Dit wilde ik in mijn vakantie gaan doen maar zie ik mezelf nu niet gaan doen. Een lange rit met mondkapje en sowieso vermijd ik plekken heel erg dus is dit voor mij geen optie.
 • Lezen, iets wat ik elk jaar doen maar dit jaar wil ik elke Hebban categorie hebben gehad. Dat betekend de volgende categorieën lezen; literatuur, thriller, feelgood, fantasy, young-adult, jeugd, non-fictie en culinair. Elke categorie minimaal 1 maar 2 vind ik meer een uitdaging. Natuurlijk kan ik al wat afvinken maar fantasy en culinair nog niet.
 • Mijn leesdoel heb ik voor 2020 op 60 boeken gezet. Zeker een uitdaging aangezien ik dat in 2019 niet heb gehaald door wat leesdipjes. Hoger inzetten vind ik wel leuker dan makkelijk halen. Momenteel zit ik op 27 en we zijn al over de helft van het jaar. Hoe haalbaar het is weet ik niet want leesdips heb ik zeker al gehad. Van dagen niks lezen tot dagen naar dezelfde bladzijde staren. Het gaat niet altijd soepel
 • Één van de minst leuke; de server uitzoeken en dat betekend vele mapjes met foto’s doorspitten maar dat is echt nodig er staat te veel. Dit is al een beetje gebeurt maar het is zo veel. Waar anderen echt thuis zaten door Covid-19 was ik gewoon aan het werk maar kostte alles gewoon wat extra energie en aanpassing.
 • Stappen maken met project kaarten wat al jaren in mijn hoofd en op papiertjes staat. Mini stap gemaakt maar dat moet echt verder worden gezet.
 • Kaartjes sturen, iets wat ik vaak deed maar niet meer gedaan heb. Zelfs de kerstkaarten hebben afgelopen kerst de brievenbus niet gehaald. Het is leuk en persoonlijk dus ik ga het gewoon weer oppakken. Kaarten sturen heb ik gedaan en dit vond ik zeker ook leuk maar ik ben gestopt. Waar ik eerst op mijn verjaardag nog kaarten kreeg was er nu welgeteld 0 kaarten. Nu was ik wel op een zondag jaren en komt er geen post maar de dagen erna ook niet. Mijn moeite die ik doe voor een kaart, een verhaaltje erin, de aandacht het is jammer dat je dan zelf niks krijgt. Toch zal ik sommige mensen een kaart blijven sturen.
 • Elke maand een kast/kamer opruimen/uitzoeken en dan echt grondig. Veel dingen gebruiken we niet en zullen we nooit meer gebruiken dus verkopen/weggeven/weggooien. Dit hebben we samen een aantal keer gedaan maar ook alleen ben ik hiermee bezig geweest. De laatste maand hebben we het niet meer gedaan maar we gaan dit weer oppakken. Het ruimt heerlijk op in je huis maar ook je hoofd. 

Zo een hele update en zeker duidelijk dat er nog een hoop gedaan kan worden om af te vinken. Of alles aan het einde van het jaar is afgevinkt dat weet ik nog niet. Hopelijk we maar anders neem ik het mee naar volgend jaar of schrap ik het door. Hoe sta jij ervoor met je voornemens van 2020.