groen

Van geen groen naar veel groen in huis

Toen ik elf jaar geleden hier kwam wonen was mijn huis aangekleed met groen. Van een mooi klein plantje tot een vensterbank en een balkon vol groen. Langzaam of heel snel ging alles dood. Er kwamen orchideeën maar helaas hebben die het uiteindelijk ook niet overleefd. Opeens hebben we weer heel veel groen in huis.

Al een tijdje willen we wat groen in huis. Wat voor groen daar hadden we geen idee van maar we wilden groen in huis. Van mijn schoonvader kregen we een grote plant. Het is de Clivia hij het al een aantal maanden vol met een beetje water elke week. Deze plant staat naast de tv en boekenkast.

Niet aangekondigd dat ik planten wilden kreeg ik van mijn zus een te leuk bloempotje. Een fototoestelpotje. Ik had hier eerst een ….. in staan maar die heeft het na een paar weken al niet overleefd. Of te veel water gegeven of te weinig met de warmte dus toen heb ik deze vervangen voor het onderstaande plantje. Een makkelijk plantje (hopelijk) die het langer vol gaat houden. Ik hou wel van aparte bloempotten maar niet te veel. De rest van onze potten zijn zwart of zwart gespoten op één na dat is de hangplant die zit in een heel oud hangpotje van mijn moeder.

Deze hedera komt uit een plantenbak bij mijn moeder op tafel. Hij deed het daar wel in maar niet top meer. Mijn moeder wilde hem wegdoen en iets nieuws kopen voor die bak. Ik nam de plant in de pot mee en hing deze plant op voor het raam. Sinds hij er hangt is hij al een aardig stuk gegroeid. Ik weet al hoe ik hem kan vermeerderen en hoe ik hem goed moet verzorgen. Ja ik heb me ingelezen in deze plant.

Een plant die ik ook had toen ik hier kwam wonen is de Spathiphyllum ook wel de lepelplant genoemd. Deze komt uit dezelfde bak als de hedera bij mijn moeder. Het waren twee kleine plantjes en de ene is nu al uitgegroeid toen een redelijk grote plant en de nieuwe bladeren groeien flink. De kleinere van de twee heeft een bloem gekregen en die zie je in de header. Verder is deze niet heel top maar ik probeer hem zo goed mogelijk te verzorgen zodat ook deze een mooie grote lepelplant wordt.

Een stekje groot laten worden dat is wat ik ook wilde. Op mijn werk hebben we een calathea staan met een spriet eruit en aangezien hij verpot moest worden konden we mooi deze spriet eruit halen toen hij nog wat kleiner was. Of dit ooit een grote volwaardige plant gaat worden dat weet ik nog niet. Er is al wel een nieuw blad uitgegroeid maar die is lichtgroen en wat bruine randjes. Eerlijk op mijn werk gaat het een stuk beter met de plant en zijn zijscheuten. Als iemand goede tips heeft voor deze meld ze.

groen

De pannenkoekenplant kreeg ik van een vriendin. Echt super leuke een babyplantje van haar grotere plant. Je ziet deze echt overal voorbij komen en ik ben benieuwd hoe mijn plant gaat worden. Mijn moeder houd zich al aanbevolen als er bij mij kleine plantjes komen. No pressure hahaha…. De plant vind ik ook echt wel leuk hoe hij eruitziet met zijn ronde blad.

groen

Naast deze planten heb ik nog twee cactussen en een Pilea depressa die ik probeer te redden van de dood. Van de Pilea hadden we er drie maar het ziet er nu echt akelig uit voor dit plantje maar ik blijf het nog even proberen.Waarschijnlijk heb ik er binnenkort nog een hangplant bij van een vriend van me die helemaal gek is op plantjes ook en allemaal stekjes maakt en zijn planten ook top verzorgd.

Heb je nog tips voor het verzorgen van de planten of leuke planten tips, deel ze.