veld geslagen

Van uit het veld geslagen naar elke dag lekker bewegen

Hoe je van uit het veld geslagen naar elke dag lekker bewegen kunt gaan is echt heel apart. Vorige week schreef ik dat ik niet helemaal lekker ging met trainen. Het kwam zeker door al het nieuws en alle veranderingen weer. Gelukkig kon ik de knop omzetten na het zaterdag. Die knop bleef om en vanaf die dag heb ik elke dag lekker bewogen en getraind.

Die knop omzetten is niet makkelijk altijd. Het is doen en opstaan van de bank en gaan. Zeker heeft mijn vriend daar een bijdrage aan ondanks dat hij zelf blijft liggen weet hij wel dat ik me er beter bij voel om te bewegen en die vrijheid geeft hij me. Ondanks dat ik laat thuis ben na mijn werk we alleen even gegeten hebben vind hij het best dat ik een uur ga wandelen en trainen. Even tijd voor mezelf. Het trainen ziet hij dan weer wel want dat is gezellig in de woonkamer maar met het wandelen ben ik toch wel even weg. Wat mij nog meer motiveert is het zien dat anderen ook lekker bezig zijn. Ik kijk de vlogs van Enzo Knol elke dag en daar geniet ik van. Zijn vriendin Myron is echt leuk en lekker sportief en actief. Nu de sportscholen dicht zijn maakt ze video’s die je mee kan doen en post ze deze op KP Active. Dit heb ik de afgelopen week elke dag gedaan. Ze duren ongeveer 10 minuten en je bent even actief geweest. Het hoeft niet altijd lang te zijn dat je bezig bent als je maar wat doet.

Maandag ABS Burnen

Heel de week heb ik getraind volgens het schema van KP Active. Je hebt beginner en gevorderde. Maandag startte ik met de gevorderde. 30 minuten wandelen en de ABS workout die op tiktok staat. De wandeling van 30 minuten verlengde ik naar 40 minuten met 4 km wandelen. De ABS Workout duurde 11 minuten en daarna was ik klaar. Het was een fijne workout waarvan ik zeker mijn ABS voelde branden. Met de 4 km wandeling en de stappen die ik al op mijn werk had gezet kwam ik deze dag op 10.640 stappen. Mijn dagdoel staat nog op 3.000 stappen wat ik dus makkelijk behaald heb en waarschijnlijk binnenkort weer wat omhoog moet gaan gooien.

Dinsdag Leg Day

Dinsdag was het leg day. Heerlijk die benen getraind en de buikspiertjes even wat rust gegund. Waar ik wel bij de video’s aan moet wennen is dat je direct doorgaat naar de volgende oefening dus niet 10 sec rust of in positie komen. Hierdoor ben je al een paar seconden van je oefeningtijd kwijt en dat is wel jammer. 30 minuten heb ik ook heerlijk gewandeld gewoon lekker doorgestapt en dat terwijl ik pas na 9 uur thuis was in de avond maar ik had enorm veel behoefte om naar buiten te gaan want heel de dag had ik binnen gezeten en de laatste 3 uur op een stoeltje gezeten waar ik een houten reed van kreeg. Nee daar werd ik niet blij van. 10.143 stappen kwam ik weer thuis aan en niet veel later riep mijn bedje.

Woensdag Upper body

De trainingen wisselen lekker af die KP Active aanbied want woensdag was het Upper body. Keuze uit beginner of gevorderde en hier gaf ik de keuze aan de advanced workout met dumbells. Ik heb dumbells van 3 kilo thuis en daar ging ik lekker mee aan de slag. De training duurde 11 minuten, misschien had ik nog wel een rondje gekund maar het zat er al op en daarom stopte ik zelf ook. 3 km wandelen in 30 minuten kwam er deze dag ook nog bij en daarmee wandelde ik deze dag 10.630 stappen. Het voelt wel lekker om elke dag weer boven de 10.000 stappen uit te komen. Of ik dit vol ga houden geen idee maar voor deze week voelt het goed om te doen en daar gaat het om. Per week/dag kijken wat goed voelt. Geen grote druk erop leggen maar fijn bezig zijn.

Donderdag ABS

De ABS workout van donderdag is één video geen keuze tussen beginner of gevorderde. Plank – Leg raises – Crunch – Crunch heel tap – Scissors – Plank dips – In & Outs & Bicycle. Sommige oefeningen waren heel makkelijk andere uitdagender. Voor mij is de Plank dips uitdagender en de scissors is ook echt doorbijten naar het einde toe. Een leuke afwisseling in de workout dat ik het wel. Om mijn vakantie goed in te luiden deed ik deze workout en ging ik 30 minuten wandelen in een lekker doorstap tempo. Onderweg lekker Pokemon vangen en mijn stappen zetten voor die dag, 10.934.

Vrijdag Kerstavond en vakantie

Het echte begin van mijn vakantie. Vroeg op om de boodschappen te regelen en toen wandelen en elke keer ging ik een stukje verder dan ik gepland had en zo wandelde ik 7 km weg. Heerlijk wandelen bij daglicht. Langs de surfplas waar ik in de avonduurtjes niet kan komen en over de zandpaden. Ja dat is wel echt heel erg fijn van vrij zijn. Na de wandeling deed ik de ABS training die op het schema staat. Ik vind abs trainen lekker. Vandaag was het Enzo die liet zien wat we moesten gaan doen. Erna besloot ik zelf nog even yoga te doen aangezien dat alweer een paar dagen geleden was. gewoon even 15 minuutjes yoga en toen voorbereiden voor het kerstdiner. Dat ik zo lekker actief was geweest was wel heel fijn want na het diner had ik natuurlijk geen zin meer om iets te doen. Het hoefde ook niet want het doel was 4x bereikt deze dag met 13.873 stappen.

Zaterdag Eerste kerstdag Full Body

Geen één dag was ik moeilijk van de bank af te krijgen om mijn matje uit te rollen. Ik had er echt wel zin in om de workouts te doen. Het mooie is dat ik weet dat het niet lang duurt en gewoon heel fijn is om bezig te zijn. Voor eerste kerstdag staat er een full body workout op de planning. Dit keer een video met Myron en Kim naast elkaar. Beginnen en gevorderd worden naast elkaar uitgevoerd. Ideaal want niet alles van gevorderd kan ik meedoen dus dan is daar het alternatief van beginner. Super handig op deze manier. Natuurlijk wandelde ik nog een stuk van 5 km maar voor de rest van de dag zat ik veel stil. Met Home ALone 2, het kerstdiner en gewoon bij mijn ouders zijn behaalde ik maar net een aantal stappen boven die 10.000 om precies te zijn 87 stappen erboven.

Zondag Yoga met Dear Good Morning

Voor zondag staat er op het schema rustdag optioneel een yoga routine. Ik stond vroeg op en het was koud. Daar was Dear Good morning met haar enthousiasme in haar chill outfit. Zelf had ik mijn wolkenbroek en hartjestrui aan lekker fluffie en warm. IK rolde mijn matje uit en deed de kerst yoga van Dear Good morning. Wat was dit een fijne yoga routine erna nog even wat ademhalingsoefeningen uit Happy hart waar ik in het lezen ben. Beetje relaxen want het is toch tweede kerstdag en toen ben ik gaan wandelen. 4 km door het dorp heen. Ik had het kouder verwacht maar dat was het gelukkig niet. Totaal kwam zondag uit op10.062 waar ik in huis dus nog de nodige stappen heb gezet anders was het zeker niet haalbaar.

veld geslagen

Als je dan ziet wat ik afgelopen week heb gedaan in verschil met de week ervoor is er zo’n mega verschil. Dit voelt zo veel beter en nee niet elke dag had ik zin om te bewegen maar ik ging wel. Ik stapte van de bank onder mijn warme dekentje vandaan. Korte broek aan en trainen, de warme trui ging tijdens de training uit en erna weer lekker aan. Ik voelde me veel fitter de afgelopen week door te bewegen. Zo zie je maar weer dat ook al voel je je uit het veld geslagen de schouders eronder en een positieve mind helpen veel meer dan negatief blijven. Eens kijken of ik dit lekkere actieve door kan trekken deze laatste week van het jaar. Doe jij wel eens trainingen met youtube video’s? KP Active heeft de nieuwe planning al online staan en deze week gaan mijn stappen ook weer goed gezet worden en heb ik ook mega zin om lekker bezig te zijn.