vloedgolf

Vera Kissel – Na de vloedgolf

Na de vloedgolf is een youngadultroman met het thema leugen en waarheid. Veel leugens en wat is nu de waarheid en waarom is die verzwegen. Leugens en waarheid altijd een heel actueel onderwerp. Voor youngadults maar ook voor de oudere lezer is dit een heel fijn boek.

Zijn moeder is twee weken de stad uit met haar vriend, dus Lukas kan gewoon doen waar hij zin in heeft: uitslapen, zwemmen, rondhangen met zijn vriend Birol. Maar er knaagt iets aan de veertienjarige jongen. Zijn vader is tien jaar geleden omgekomen bij de tsunami in Phuket, maar verder weet Lukas bijna niets over hem, want zijn moeder en grootouders willen er nooit over praten. Waarom niet? Het lijkt wel alsof de man die zijn vader was, niet bestaan heeft. Zonder ernaar te zoeken vindt Lukas een brief van een zekere Kim, die hem meer zou kunnen vertellen. Lukas gaat op onderzoek uit. De waarheid die hij achterhaalt, slaat hem als een vloedgolf omver.

Na de vloedgolf is op een aparte manier geschreven. Het lijkt soms wel in poëzie vorm. Het is wel een mooie manier want ik heb het idee dat je op deze manier meer voelt wat Lukas meemaakt, wat hij voelt en beleefd. Het is een aangrijpend verhaal van hoe een jongen ontdekt wie zijn vader was en waarom hij in Phuket was tijdens de tsunami. Het verhaal speelt zich in een korte periode af en pakt je. Ik wilde weten wie Lukas zijn vader was, waarom werd hij verzwegen en tijdens het lezen hoopte ik dat Lukas een rust kon gaan vinden. Wel jammer dat er over Annika veel nagedacht wordt door Lukas maar daar gebeurt uiteindelijk helemaal niks mee. Dit maakt het wel realistisch maar ik had gehoopt dat er wat mee gebeurde.

Benieuwd naar Na de vloedgolf? Koop dan het boek voor €16,95 bij bol.com  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Clavis

Bewaren