verandering

Verandering van het seizoen

De herfst staat voor de deur en dat kan je buiten al goed zien door de verandering in de natuur. Verandering van het seizoen van zomer naar herfst is denk ik wel mijn meest favoriet. De kleuren worden warmer, de avondluchten intenser en de ochtenden net iets mysterieuzer door de mist en dauw die er nog hangt.

Sommige veranderingen zie je pas als je echt goed kijkt. Neem de boom hieronder helemaal groen en de eikels zijn eerst ook helemaal groen en verstopt tussen de bladeren. Ik wandelde erbij voorbij maar gelukkig keek ik beter en toen zag ik ze hangen in de boom. Kijk en geniet wat ik tegen kom op een rondje door het dorp.

Er staat nog genoeg in bloei en wat aan de zomer doet denken. Onderstaande plant is er zeker zo één die bij de zomer past maar zich nu pas in de bloei laat zien.

De mooiste kleuren van de herfst laten zich stiekem hier en daar al zien. Heel klein maar ze waren er wel in de heggen die op het dorp staan. Langzaam zal deze hopelijk helemaal rood kleuren maar helaas kleurt het vaak gelijk bruin en is het niet meer mooi en gezellig hoe het eruit ziet.

Op pad gaan met mijn camera tijdens zulke herfstdagen wanneer de zon lekker schijnt, de lucht blauw is met hier en daar een wolkje dat is echt genieten. Vaak denk ik dat er in de buurt niks leuks is te fotograferen maar alles hierboven is binnen een straal van één km van mijn huis gefotografeerd. Soms moet ik hiervoor wat beter zoeken wat meer opletten maar dan vind ik wel die leuke mooie dingen.