verhalen

Verhalen uit het bosrijk

Verhalen uit het bosrijk is een plaatje om te zien. Een hardcover kleurboek. De illustratie en tekst op de cover in zilverfolie. Een plaatje om te zien van buiten maar zeker van binnen. Hanna Karlzon is mijn meest favoriet in de kleurboeken. Haar kleurboeken staan vol mooie illustraties die je verbeelding de loop laten en die heel dromerig zijn. 

Welkom in het magische bosrijk! Breng van mistige zonsopkomst tot fonkelende sterrennacht een hele dag door tussen de weelderig uitwaaierende bomen, bloeiend plantengebladerte en helderfrisse bosbeekjes terwijl je de fantasierijke bewoners van het sprookjesachtige bosrijk ontmoet.

Na Middernacht maskerade is dit het tweede kleurboek in de serie ‘Verhalen uit…’ met illustraties van Hanna Karlzon, een van de bekendste en populairste Zweedse kleurboekillustratoren. Hanna maakt gedetailleerde illustraties geïnspireerd door de natuur. In haar werk voegt ze graag droomelementen toe, waardoor er een wereld tussen fantasie en realiteit ontstaat.

verhalen

64 pagina’s kleurplezier

Een hardcover kleurboek blijft speciaal. Je hebt een echte bundel in je handen en eenmaal volgekleurd een mooie verzameling. Een hardcover slaat veel beter open dan een softcover kleurboek en daardoor is het kleuren aangenamer. De illustraties bevinden zich op beide pagina’s de pagina’s zijn van lekker stevig papier waardoor het kleuren met kleurpotlood heel fijn gaat. De kleur van het papier is net geen wit waardoor de illustraties minder hard zijn. Op gebroken wit papier kleuren vind ik persoonlijk veel mooier. 64 pagina’s aan kleurplezier.

Vele illustraties gaan over twee pagina’s in dit mooie kleurboek maar niet overal er zijn ook illustraties die helemaal op zichzelf staan. Hierboven en hieronder zie je het verschil en toch passen de twee losstaande illustraties bij elkaar en zien ze er niet uit als losstaande platen.

Dit prachtige kleurboek Verhalen uit het bosrijk ga ik uren plezier aan beleven en dat kan jij ook. Het kleurboek is te koop bij bol.com voor € 19,99  (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Mus