garden

Verslaafd aan Lily’s Garden

Een echte gamer ben ik niet. Leuk vind ik het om mee te kijken wanneer mijn vriend Warzone speelt of een ander spel maar zelf doen is niks voor mij. Geef mij maar iets waar ik een klein beetje moet nadenken en rustig aan kan doen. Lily’s garden is het perfecte spel daarvoor. Heel eerlijk ik kan het soms uren achter elkaar spelen. Het is verslavend.

Steek je handen uit de mouwen in Lily’s Garden. Help Lily om de tuin van haar oudtante in oude glorie te herstellen en haar wortels te herontdekken. Duik in een verhaal vol grappige wendingen, waarin Lily kleurrijke personages ontmoet. Plant het zaad van romantiek met haar knappe buurman Luke, en houd haar ex-vriend Blaine met een hark van het erf. Combineer en verzamel bloemen in honderden unieke puzzels om sterren te verdienen en laat je tuin tot bloei komen!

garden

Het is een vrij gemakkelijk spel je kan blokjes verwijderen door twee dezelfde naast elkaar aan te klikken en dan verdwijnen ze. Vijf dezelfde kleuren maken een raket. Acht dezelfde kleuren vormen bommen en tien dezelfde kleuren vormt een potion. Raketten kan je horizontaal of verticaal afvuren. Combineer je twee raketten gaan ze horizontaal en verticaal. Combineer je een rakket met een bom dan krijg je drie rijen die verdwijnen en twee raketten met een bom zorgt ervoor dat er zes rijen verdwijnen. Een potion met een raket of bom maakt elke kleur die de potion heeft een raket of een bom. Combineer je twee potions ontstaat er een explosie.

Ik vind het heerlijk om deze puzzels op te lossen binnen de aantal stappen die je ervoor krijgt. De levels wisselen elkaar af in moeilijkheid en is het een moeilijk level dan staat er een uitroepteken bij. Het leuke vind ik als ik deze snel oplos. Maar de frustratie is het scherm hierboven als er weer een level niet lukt. Sommige levels heb ik echt wel lang over gedaan. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik een level zeker wel vijftig keer opnieuw heb moeten doen en dan echt omdat je de laatste stap niet kan doen. Wegleggen dat gaat dan echt niet ik moet het uitspelen.

garden

Het is niet alleen maar level na level wegspelen. Je kan een hele tuin opzetten samen met Lily en haar vrienden. Het verhaal vind ik ook erg leuk wat eromheen zit. Ik lees de verhaallijn echt en volg zo elke dag het verhaal van Lily. Eventjes spelen zit er vaak niet bij, minimaal een half uur ben ik dan zeker wel bezig. Behalve als ik snel door mijn vijf levens heen ben. Gelukkig krijg ik heel veel vrije uren om te spelen en die benut ik graag. Voor mij zit er nog geen euro in het spel maar het kan wel als ik dat zou willen maar ik ga dat niet doen.

Mocht je het ook spelen en nog niet bij een team zitten of bij een ander team willen summer garden is mijn teamnaam voel je vrij om je aan te sluiten.