vibram fvefingers

vibram fvefingers

Afgelopen zaterdag had ik een enorm leuke clinic. In het Kralingse bos mocht ik samen met nog een aantal mensen vibram fivefingers schoenen testen. Ik geef eerlijk toe dat ze er aan je voeten heel vreemd uit zien maar wat zitten ze lekker.

Om 9.45 uur moesten we verzamelen bij parkeerplaats Langepad. Het duurde zes rondjes voordat ik me bij de groep kon voegen want alle parkeerplekken waren bezet. Toen we compleet waren kwam het welkomstwoord, uitleg en uitdelen van de testparen. De fivefingers gingen gemakkelijk aan. HEt is even je tenen in het juiste teengat stoppen en dan je hiel erin en aan zijn ze. Ze sluiten enorm lekker om mijn voet heen en dat mijn tenen niet naast elkaar zitten in een schoen geeft veel vrijheid.

We kunnen op deze schoenen niet gelijk 5 km hardlopen dus beginnen we met het voelen hoe de schoenen lopen. We lopen door het gras richting een stuk heuvel met boomstronken en stenen. Wat lekker is dat je heel comfortabel over allerlei objecten kan lopen. Na deze heuvel liepen we via de kinderboerderij naar het strandje waar we wat looptraining kregen. Hardlopen over het strand haat ik omdat het zwaar en lomp aan voelt maar deze schoenen maken het comfortabel om door het zand te lopen.

Uiteindelijk hebben we nog een stukje op de schoenen kunnen hardlopen. Ongeveer een kilometer en toen hebben we van schoenen verwisseld om een rondje van 5 km te maken door het bos heen.

Heel misschien komt er nog een clinic in Rotterdam en dan wil ik weer meedoen. Het is leuk om op deze schoenen te lopen en wat tips en trics mee te krijgen is altijd ook mooi meegenomen.