Vlinders in Blijdorp

Vlinders in Blijdorp

Circa 2.500 m2 vol met planten, bloemen, water en vlinders dat is Amazonica. Amazonica is het verblijf voor de vlinders in Diergaarde Blijdorp. In vergelijking met het oude verblijf is dit verblijf echt zoveel keer mooier, ruimer en toegankelijker voor zoveel meer mensen tegelijk.

Wanneer ik naar de Dierentuin ga loop ik altijd even rond in Amazonica. Om te schuilen voor de regen, de zon of even op te warmen maar vooral om te kijken naar al het moois. Rond dwalen in Amazonica vind ik heerlijk. Op elk plekje vanaf dat je erin stapt zie je wat nieuws. Een mooie plant een vlinder of een bloem. Zelfs vissen en schildpadden zwemmen er rond maar raak de vissen niet aan want het zijn piranha’s.

Toen ik laatst in de Dierentuin was waren er haast geen mensen in Amazonica, lekker rustig en alle tijd om op zoek te gaan naar mooie vlinders en de nieuwe vlinder te zoeken. Helaas heb ik deze niet gevonden maar wel genoeg andere mooie vlinders gezien.

Vlinders zitten vaak niet mooi bij elkaar daar zijn het de diertjes niet voor. Dat deze twee vlinders zo zaten was dus echt toeval, ik vind het vooral mooi omdat het eens een keer niet op bladeren bij elkaar is en de kleine vlinder lijkt omhoog te lopen om ook bovenop de boomstam te komen.

De vlinder hierboven en hieronder hebben voor mij mooie details. Hierboven zie je dat hij nog stuifmeel aan zijn mond heeft zitten. De foto hieronder vindt ik echt bijzonder doordat je de stipjes in zijn ogen ziet dit was me nog niet echt bewust eerder gelukt om vast te leggen.

De vlinders zijn echt prachtig in Amazonica maar de bloemen en de aparte vruchten en planten ook en daar kijk ik dan ook graag naar. Hieronder ook nog even aandacht wat voor moois ik daarvan tegen kwam.

Deze maand nog maar eens kijken of ik even langs kan gaan om eindelijk de nieuwe vlinder te spotten want hij schijnt echt heel erg mooi te zijn en ik wil hem heel graag zien.

Follow my blog with Bloglovin

Bewaren

Bewaren