Vrijwilliger tijdens Marathon weekend

Vrijwilliger tijdens Marathon weekend

Afgelopen weekend was het marathon weekend in Rotterdam. Dit jaar was ik weer twee dagen van de partij. Alleen zaterdag liep ik dit jaar niet mee met de mini marathon maar was ik vrijwilliger tijdens marathon weekend.

De gesprekken en de plannen voor Marathon weekend zijn al ver voor de dag zelf begonnen en zo begint het evenement dan al te leven. Terwijl je zondag pas aan de staat gaat het gewoon al leven op vrijdag. De spanning, de voorbereiding alles gaat op vrijdag al van start. Zaterdag vertrek ik rond 11 uur richting Rotterdam. Samen met Wendy was ik vrijwilliger in het start/finish gebied. Ik kreeg een crew jasje en een keycord met daaraan een kaart dat wij in het gebied mochten lopen. Met een hele groep gingen we richting de startvakken. Vak E was voor ons. In het vak mochten alle kinderen met de letter E op hun startnummer.

We mochten er geen andere mensen inlaten en dat is nog een heel gedoe want sommige mensen willen erin. Omdat ze de ouder zijn van een kind of een coach. Als je coach had mocht je erin maar wel met de kinderen. Rugzakken mochten niet mee het vak in dus op veel dingen moest gelet worden. Kinderen raken hun begeleiders kwijt of ouders hun kinderen. Ze weten niet waar ze heen moeten of ze zijn te laat. Met alle vragen en problemen moesten we ze helpen. Gelukkig weet ik aardig wat van het evenement maar anders had ik vaak geen antwoord kunnen geven want de instructies waren niet voldoende bij de vragen die we kregen.

Naar de EHBO

In het vak moesten we ook alles rustig houden. Dat lukte goed alleen het vak na ons daar werd even niet opgelet en een aantal kinderen renden door naar het verkeerde vak. Ze werden terug geroepen en daar ging het fout. Een jongen rende tegen een meisje op. Dat meisje had direct een enorme bloedneus en was in paniek. Ik heb haar ondersteund en verteld dat ze haar neus moest dicht knijpen. Zoekend naar hoe ik bij de EHBO moest komen liep ik met haar. Gelukkig zag ik toen de deur waar we door moesten voor de EHBO en kon ik haar overdragen aan een dame voor verdere verzorging.

Weer terug naar mijn vak en toen was het tijd om te gaan schuiven met de vakken. Wij moesten alle mini marathon langzaam meenemen naar voren. Elke keer wachten en weer een stuk verder. Tot ze helemaal vooraan stonden en eindelijk konden gaan hardlopen.

Bij de finish nog wat water uitgedeeld en bekers bijgevuld en toen was het klaar. Eindelijk wat eten en drinken. Gelukkig waren er twee zo lief om mij in de startvakken al te voorzien van vocht en lekkers. Zo had Gabriëlla al eerder voor drinken en een reep gezorgt en Nicole voor een flesje water want ik had enorme dorst gekregen.

Op naar de sport expo. Nicole was in het WTC al op mij aan het wachten om gezamenlijk onze startnummers te halen. Allebei een lekker laag nummer dus onze startnummers waren zo opgepikt. Gelijk even een foto natuurlijk en voor onze route.

Op de Expo staat een enorme Wall van New Balance met namen erop. Namen van de lopers. Wat ik heel bijzonder vond was dat mijn naam ertussen stond. Ik dacht dat alleen marathon mensen op de wall zouden staan. Maar alle lopers van dit weekend stonden erop

We liepen nog even rond op de expo en toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan, pasta te eten en te relaxen.

Een geslaagde eerste dag van het marathon weekend.

Bewaren

Bewaren