chipmunks

Vrolijk Kerstfeest met Alvin en de chipmunks

Vrolijk Kerstfeest! Vandaag is het eerste kerstdag, het is buiten frisjes, geen sneeuw jammer genoeg. Binnen staat de kerstboom met de lichtjes aan. Ik stap uit bed en dan op eerste kerstdag is het toch het leukste om een kerstboekje erbij te pakken en te lezen. Dit keer is het Vrolijk Kerstfeest met Alvin en de chipmunks.

Waar gaat Vrolijk Kerstfeest met Alvin en de chipmunks over?

In 1959 werd er al een Gouden Boekje gemaakt met Alvin en de Chipmunks in de hoofdrol. In die tijd waren de eekhoorns heel erg populair door hun kerstlied ‘The Chipmunk song (Christmas don’t be late)’. In dit boekje wordt op grappige wijze uitgelegd hoe het lied is ontstaan.Alvin, Simon en Theodore zijn broers en krijgen zangles van Meneer Uil. Maar Alvin kan zijn gedachten niet bij de les houden. Hij loopt middenin het lied weg. En zo komt het dat hij nooit heeft gezongen wat hij graag van de Kerstman zou willen hebben. Hij is op zoek naar iets… maar wat? Begrijpt de Kerstman wat Alvins grootste wens is?

Wat vind ik van dit gouden kerstboekje?

Een fijn kerstverhaal met natuurlijk Alvin die er zijn aandacht niet bij kan houden. Wat hij wenst is heel mooi en groter als de gedachte van cadeaus. De illustraties zijn erg mooi, lekker ouderwets, net of ik in een oud boek zit te lezen zoals vroeger de kerstboeken waren. Dat vind ik erg fijn en leuk want die ouderwetse kerstboekjes geven je toch wel een heel erg gezellig kerstgevoel. De nodige humor in het verhaal daar zorgt Alvin ook wel voor. De illustraties kan je fijn bekijken dus om zelf te lezen of om voor te lezen ideaal voor kerstochtend.

Voor volgend jaar kerst is dit zeker een leuk boekje voor onder je boom. Je kan dit gouden boekje voor € 6,95  bij bol.com  kopen (dit zijn affiliaitelinks – dat betekent dat als je een boek via deze link besteld, ik een percentage van de opbrengst krijg.)

Recensie exemplaar met dank aan Uitgeverij Rubinstein